Doç. Dr. BURCU İREM OMURTAG KORKMAZ


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Temel Sağlık Bilimleri Bölümü

Temel Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Mikrobiyoloji, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Veterinerlik Bilimleri, Moleküler Biyoloji Ve Genetik


Avesis Araştırma Alanları: Besin Hijyeni ve Teknolojisi


Yayınlardaki İsimler: Korkmaz, IO, Omurtag Korkmaz, I, Omurtag Korkmaz, BI, Korkmaz Burcu İrem Omurtag, Omurtag, I, Korkmaz, BIO, Korkmaz Irem Omurtag, Omurtag, BI

Metrikler

Yayın

86

Yayın (WoS)

18

Yayın (Scopus)

22

Atıf (WoS)

49

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

150

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (TrDizin)

5

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

46

H-İndeks (Sobiad)

1

Atıf (Diğer Toplam)

15

Proje

12

Tez Danışmanlığı

14

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2009 - 2012

2009 - 2012

Doktora

Veterinaermedizinische Universitaet Wien, Et Hijyeni Ve Teknolojisi Enstitüsü, Avusturya

2008 - 2008

2008 - 2008

Lisans

Veterinaermedizinische Universitaet Wien, Erasmus Programı İntern Öğrenci Değişimi, Avusturya

2002 - 2008

2002 - 2008

Lisans

İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2012

2012

Doktora

Risk analytical aspects of the transfer through foods of Campylobacter in various geographical areas

Veterinaermedizinische Universitaet Wien, Et Hijyeni Ve Teknolojisi Enstitüsü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Almanca

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Besin Hijyeni ve Teknolojisi

Akademik Ünvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Yönetimsel Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Farabi Programı Kurum Koordinatörü

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Erasmus Programı Kurum Koordinatörü

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2012 - 2012

2012 - 2012

Projeler Teknik Uzmanı

Berga TÜBİTAK Ar-Ge Proje Hazırlama Danışmanlık Şirketi, Projeler Teknik Uzmanı

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Mikrobiyoloji

Gıda Biyoteknolojisi

Lisans

Lisans

Besin Teknolojisi

Tıbbi Biyoloji ve Genetik

Genel Mikrobiyoloji

Gıda Katkı Maddeleri ve Besin Toksisitesi

FOOD MICROBIOLOGY

MICROBIOLOGY

Yönetilen Tezler

Makaleler

Tümü (40)
SCI-E, SSCI, AHCI (15)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
ESCI (2)
Scopus (22)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (11)

2013

2013

33. Etin beslenmedeki yeri ve önemi

OMURTAG B. İ.

Actual Medicine , cilt.21, ss.51-53, 2013 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Kombu Çayinin Campylobacter Sp. Üzerine Muhtemel Antimikrobiyal Etkileri

İÇEN H., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

7th INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2024), Burdur, Türkiye, 07 Mart 2024, ss.557, (Özet Bildiri)

2023

2023

2. Farklı geleneksel yöntemlerle mayalanan yoğurtların duyusal ve fizikokimyasal özellikleri

SABUNCULAR G., CEBECİ A., OMURTAG KORKMAZ B. İ., Karatay H. N., Yıldız R. G.

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 05 Ekim 2023, ss.245-257, (Tam Metin Bildiri)

2023

2023

3. Kızılcık eklenmiş yulaf sütü ve inek sütü kefirlerinin antioksidan kapasitesi ve duyusal özellikleri

Çelik Z. M., Kundakçı S., Omurtag Korkmaz B. İ., Çetin G., Taşdemir S.

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 06 Ekim 2023, ss.233-244, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

4. Virucidal Activity Of Xanthan Gum And Carboxymethyl Cellulose As Thickener And Emulsifier Additives In Production Technology

KORKMAZ S., Parmaksız A., SAİT A., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

20th International Pharmaceutical Technology Symposium - IPTS 2022, Ankara, Türkiye, 21 Şubat 2022, ss.147-148, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

5. Camellia sinensis ekstraktının lactobacillus plantarum ve escherichia coli gelişimi üzerine etkisinin incelenmesi

Taş K., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 15 Aralık 2021, (Özet Bildiri)

2021

2021

6. Propolisin probiyotik bakteri gelişimi üzerine etkilerinin incelenmesi

Eryılmaz B., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 15 Aralık 2021, ss.493, (Özet Bildiri)

2021

2021

7. Farklı renkteki balların staphylococcus aureus üzerindeki antimikrobiyal etkisi

Bahar S., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

6. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, Türkiye, 4 - 05 Aralık 2021, ss.253, (Özet Bildiri)

2021

2021

8. Yaban mersininin antimikrobiyal etkisi

Bilgin M., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

6. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESi, Türkiye, 4 - 05 Aralık 2021, ss.248, (Özet Bildiri)

2021

2021

9. İstanbul Piyasası’nda Satışa Sunulan Yer Fıstığı ve Kuru İncir Örneklerinde Toplam Aflatoksin ve Okratoksin A Varlığının Belirlenmesi

UĞUR H., OMURTAG G. Z., YAMAN M., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

5.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 - 20 Mayıs 2021, ss.605, (Özet Bildiri)

2021

2021

10. Antimicrobial Effects of Stinging Nettle (Urtica dioica L.) Extracts on Campylobacter jejuni

Aydın H. B., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

International Congress on Biological and Health Sciences, Türkiye, 26 Şubat 2021, ss.381, (Özet Bildiri)

2018

2018

11. Functional Egg: Current Manufacturing Practices andNutraceutical Effects

KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

International congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR), 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

12. Determination of nutritional and microbiological quality ofunpacked and unlabeled seed-mixture feeds for pet-birds

KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ., aksakal d. h., BİLAL T.

International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

13. The Effects of Tuber Root of Maca (Lepidium Meyenii Walp.) Plant on Egg Production And Antioxidant Status of Hens

KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ., ESECELİ H., BİLAL T.

International Conference on RawMaterials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.1, ss.16-18, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

15. Midye Dolmadaki Mikrobiyolojik Tehlikeler ve Gramaj Analizi

OMURTAG KORKMAZ B. İ., KORKMAZ S.

6. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 03 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. Gıda Kaynaklı Hastalıklarda Risk Değerlendirmesi

OMURTAG KORKMAZ B. İ.

Ulusal Çevre, Beslenme ve Mikrobiyota Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

17. Production of Yogurt by Adding the Maca (Lepidium meyenii) Powder and Propolis Extract

OMURTAG KORKMAZ B. İ., bilici c., KORKMAZ S.

International Conference on RawMaterials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

18. ASSESSMENT OF ORAL HEALTH BY ”HEALTHY EATING INDEX” IN SCHOOL AGE CHILDREN

KARĞIN D., MUNGAN C., AKYÜZ S. H., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

2nd International Conference on Childhood and Adolescence, 25 - 27 Ocak 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. Evaluatıon Of Mıcrobıologıcal Qualıty Of Packed Andunpacked Herbal And Fruıt Tea

ÖĞREN G., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

4th World Congress and Expo on Applied Microbiology, Madrid, İspanya, 29 Kasım - 01 Aralık 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. Fermente Besinler ve Mikrobiyota İlişkisi

OMURTAG KORKMAZ B. İ.

Geleneksel Türk Mutfağında Fermente Besinler Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 21 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

21. Yoğurtlarda Maca Lepidium meyenii tozu ve propolis kullanımının etkilerinin değerlendirilmesi

OMURTAG KORKMAZ B. İ., BİLİCİ C.

Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğal Katkılar, Fonksiyonel Bileşenler ve Sağlık Mükemmeliyet Merkezi, İstanbul, Türkiye, 28 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

23. İSTANBUL DA AÇIKTA SATILAN KUŞ YEMLERİNİN BESİN İÇERİĞİ MİKROBİYOLOJİK KONTAMİNASYON VE AFLATOKSİN VARLIĞI BAKIMINDAN ANALİZİ

OMURTAG KORKMAZ B. İ., KORKMAZ S., AKSAKAL D. H., BİLAL T.

12. Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası Katılımlı), Nevşehir, Türkiye, 30 Ağustos - 02 Eylül 2016

2016

2016

24. Bitkisel Gıda Takviyesi Olarak Maca Lepidium Meyenii Bitkisinin Biyoaktif Bileşikleri ve Antioksidan Kapasitesi

KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi 2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

25. Kent ve Kırsal Kesimde Tüketilen Türk HazırGıdalarında Bakteriyel Kontaminasyon Riski

OMURTAG KORKMAZ B. İ., KORKMAZ S.

Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi 2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

2016

2016

26. Obezitede Gıda Güvenliği nin Yeri

OMURTAG KORKMAZ B. İ.

Ulusal Çocuk, Ergen ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Nisan 2016 Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

27. Risk factors and assessment of bacterial pathogens in food

OMURTAG KORKMAZ B. İ.

4th International Meeting on Pharmacy & Pharmaceutical Sciences (IMPPS-4), İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Eylül 2014, ss.46, (Özet Bildiri)

2014

2014

28. An adapted risk ranking model for estimating the hazard on the exposure to foodborne Campylobacter sp on traditional meat dishes of Turkey

OMURTAG KORKMAZ B. İ., paulsen p., smulders f. j.

TRFOODMICRORISK 2014- 1. Predictive Modelling and Foodborne Microbial Risk Assessment Workshop of Turkey, İstanbul, Türkiye, 11 - 12 Mayıs 2014

2011

2011

31. Examples of risk management and risk communication in the food chain at regional level Learning from mistakes

Paulsen P., OMURTAG KORKMAZ B. İ.

XIII Food Products Safety and Quality Management, Tatranska Javorina, Slovakya, 24 - 26 Ekim 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

32. Foodborne Campylobacteriosis Risk ranking of foods based on categorial ordinal scales

OMURTAG KORKMAZ B. İ., Paulsen P., Smulders F.

XIII Food Products Safety and Quality Management, Tatranska Javorina, Slovakya, 24 - 26 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

33. A model to assess the exposure of consumers to foodborne Campylobacter via typical turkish food

OMURTAG KORKMAZ B. İ., Paulsen P., Smulders F.

Hygiena Alimentorum XXXII: Meat and Meat Products – Production, Safety and Quality, Strbske Pleso, Slovakya, 11 - 13 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)

2011

2011

34. Campylobacter and Campylobacteriosis in Turkey

OMURTAG KORKMAZ B. İ., Hilbert F., Paulsen P., Smulders F.

6th European Symposium. Agriculture-Commerce-Cervices, Tatranske Matliare, Slovakya, 23 - 25 Mart 2011, (Özet Bildiri)

2011

2011

35. Listeria in meat products Legislation consumer concerns and control options

Paulsen P., OMURTAG KORKMAZ B. İ., Smulders F.

6th European Symposium. Agriculture-Commerce-Cervices, Tatranske Matliare, Slovakya, 23 - 25 Mart 2011, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. GIDA KAYNAKLI HASTALIKLARIN HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ VE KORUNMA YOLLARI

OMURTAG KORKMAZ B. İ., KORKMAZ S.

Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Efil Yayınevi-EFLATUN Basım Dağıtım Yayıncılık Danışmanlık Yatırım ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.205-218, 2021

2020

2020

2. Mikroorganizmaların Temel Özellikleri

OMURTAG KORKMAZ B. İ., GARGILI KELEŞ A.

Hemşireler için Mikrobiyoloji, Mustafa Altındiş, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.13-24, 2020

2019

2019

3. Veteriner Halk Sağlığına Genel Bakış

Omurtag Korkmaz B. İ., Doğruer Y.

Veteriner Halk Sağlığı, Ziya Gökalp Ceylan, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-7, 2019 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

4. Veteriner Halk Sağlığına Genel Bakış

OMURTAG KORKMAZ B. İ., DOĞRUER Y.

Veteriner Halk Sağlığı, Ziya Gökalp Ceylan, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.1-7, 2019

2018

2018

6. Gıda Kaynaklı Paraziter Hastalıklarda Risk Değerlendirmesi

Omurtag Korkmaz B. İ., Doğruer Y.

Gida Kaynakli Paraziter Hastaliklar, Doğruer Yusuf, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.80-88, 2018 Creative Commons License

2015

2015

7. Gıda Hijyeni ve Gıda Zehirlenmelerine Karşı Öneriler

OMURTAG B. İ.

Eczacının Başvuru Rehberi, Cengiz Yakıncı, Göknur Aktay, Editör, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi, Ankara, ss.331-334, 2015

Desteklenen Projeler

2019 - 2020

2019 - 2020

Implementation and revision of laboratory diagnosisand tecniques for foodborne infectious agents

Diğer Ülkelerin Sivil Toplum Kuruluşları Tarafından Desteklenmiş Proje

Bingöl Özakpınar Ö., Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü)

2019 - 2020

2019 - 2020

Implementation and revision of laboratory diagnosis and techniques for foodborne infectious agents

Diğer Ülkelerdeki Özel Organizasyonlar Tarafından Desteklenmiş Proje

Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü)

2013 - 2015

2013 - 2015

İstanbul ilinde tüketime hazır ekmek arası dönerlerin mikrobiyolojik açıdan incelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü), Rayaman P., Rayaman E., Soyoğul Gürer Ü.

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Biyogüvenlik ve Biyoemniyet Derneği (Biosafety and Biosecurity Association-Türkiye)

Üye

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti-Tek Sağlık Çalışma Grubu

Danışman

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti

Üye

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

İzmir Veteriner Hekimler Odası-Veteriner Halk Sağlığı Çalışma Grubu

Üye

2009 - 2012

2009 - 2012

Avusturya Veteriner Hekimler Odası

Üye



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 35

h-indeksi (WOS): 4