Eğitim Bilgileri
2009 - 2012
2009 - 2012Doktora
Veterinaermedizinische Universitaet Wien, Et Hijyeni Ve Teknolojisi Enstitüsü, Avusturya
2008 - 2008
2008 - 2008Lisans
Veterinaermedizinische Universitaet Wien, Erasmus Programı İntern Öğrenci Değişimi, Avusturya
2002 - 2008
2002 - 2008Lisans
İstanbul Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2012
2012Doktora
Risk analytical aspects of the transfer through foods of Campylobacter in various geographical areas
Veterinaermedizinische Universitaet Wien, Et Hijyeni Ve Teknolojisi Enstitüsü
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta ÜstüAlmanca
B1 Orta
B1 Ortaİngilizce
Araştırma Alanları
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Akademik Ünvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Yönetimsel Görevler
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorFarabi Programı Kurum Koordinatörü
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorMevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
2014 - Devam Ediyor
2014 - Devam EdiyorErasmus Programı Kurum Koordinatörü
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Akademi Dışı Deneyim
2012 - 2012
2012 - 2012Projeler Teknik Uzmanı
Berga TÜBİTAK Ar-Ge Proje Hazırlama Danışmanlık Şirketi, Projeler Teknik Uzmanı
Yönetilen Tezler
Devam Ediyor
Devam EdiyorDoktora
Polifenol Yönünden Zengin Bazı Gıdaların Prebiyotik ve Probiyotik Etkileşiminin İn Vitro Gastrointestinal Sistemde İncelenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
E.Oğuz(Öğrenci)
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Kombu çayının Campylobacter sp. üzerine antimikrobiyal etkisinin belirlenmesi ve prediktif mikrobiyoloji yöntemiyle modellenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
H.İÇEN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Takviye edici gıda olarak vaccinium myrtillus ekstraktının bacillus subtilis gelişimi üzerine etkilerinin incelenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
M.BİLGİN(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Isırgan otu (Urtica dioica L.) ekstraktının gıda kaynaklı campylobacter jejuni üzerine antimikrobiyal aktivitesinin incelenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
H.BANU(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Camellia sinensis ekstraktının lactobacillus plantarum ve escherichia coli gelişimi üzerine etkisinin incelenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
K.TAŞ(Öğrenci)
2022
2022Doktora
Campylobacter jejuni inhibisyonunda minimum ögenol konsantrasyonunun tespit edilerek gıda güvenliği açısından incelenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
M.GÜRBÜZ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Farklı propolis ekstraktlarının lactobacillus SP gelişimi üzerine etkilerinin incelenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
B.ERYILMAZ(Öğrenci)
2022
2022Yüksek Lisans
Farklı bal tiplerinin renk sınıflandırmasına göre staphylococcus aureus üzerindeki antimikrobiyal etkisinin incelenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
S.BAHAR(Öğrenci)
2020
2020Yüksek Lisans
İstanbul'da satılan tavuk eti ve ürünlerindekicampylobacter türlerinin incelenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
İ.UÇAR(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Çocuklarda beslenme alışkanlıklarının ağız-diş sağlığına ve tükürükteki porphyromonas gingivalis ve bifidobacterium türleri üzerine etkilerinin incelenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
A.YİĞİT(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Okul çağındaki çocuklarda beslenme alışkanlıklarının ağız-diş sağlığı ve ağız florasındaki lactobacıllus türleri üzerine etkilerinin incelenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
D.KARĞIN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Satışa sunulan bazı bitki ve meyve çaylarının paket ve açık formlarının mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
G.ÖĞREN(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Lepidium meyenii tozu ve propolis ekstraktı ilave edilerek fonksiyonel özellikleri geliştirilmiş yoğurt üretilmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
C.BİLİCİ(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Sokakta satılan gıdaların mikrobiyolojik açıdan incelenmesi ve halk sağlığı açısından değerlendirilmesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Danışman)
M.YÜCE(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Production of short-chain fatty acids in polyphenol-rich foods by in vitro human digestive system
OĞUZ E., OMURTAG KORKMAZ B. İ., Mizrak Ö. F., Yildirim Servi E., Yaman M.
Acta Pharmaceutica Sciencia
, cilt.63, sa.2, ss.451-463, 2025 (Scopus)
2024
20242. Glutensiz ekmek üretiminde kefir kültürü kullanımının bazı mikrobiyolojik ve duyusal özelliklere etkisinin incelenmesi
İSLAMOĞLU A. H., OMURTAG KORKMAZ B. İ., Başar H., Yavuz H.
Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy , sa.2, ss.163-170, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20243. The antimicrobial effect of eugenol against Campylobacter jejuni on experimental raw chicken breast meat model
Gürbüz M., Ercan A., Omurtag Korkmaz B. İ.
Journal of Food Safety
, cilt.44, sa.1, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2023
20234. Microbiology and antimicrobial effects of kombucha, a short overview
İÇEN H., Corbo M. R., Sinigaglia M., OMURTAG KORKMAZ B. İ., Bevilacqua A.
Food Bioscience
, cilt.56, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20235. In Vitro Vitamin C Equivalent Antioxidant Capacity, Cytotoxicity and Anti-Cancer Activity of Methanolic Urtica dioica L. Leaf Extract as a Food Supplement
KORKMAZ S., Aydın H. B., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
SELCUK JOURNAL OF AGRICULTURE AND FOOD SCIENCES , cilt.37, sa.3, ss.487-504, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20236. Investigation of total aflatoxin in nuts and dried fruits and consumption habits during pregnancy in Türkiye
AKTAÇ Ş., KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ., CEYLAN T., ÇÖPÜR B., GÜZEY M. N.
NAJFNR
, cilt.7, sa.16, ss.11-119, 2023 (Scopus)
2023
20237. Yumurta Kabuğunun Yapısı ve Mikrobiyal Kontaminasyon Yolları
Özçevik İ., KORKMAZ S., Omurtag Korkmaz B. İ.
Hayvansal Üretim
, cilt.64, sa.1, ss.59-65, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
20238. ANTIBACTERIAL AND ANTIVIRAL ACTIVITIES OF STINGING NETTLE (URTICA DIOICA L.) LEAF EXTRACT ON NOROVIRUS AND CAMPYLOBACTER JEJUNI AS FOODBORNE PATHOGENS
Aydin H. B., Korkmaz S., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
JOURNAL OF MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES
, cilt.13, sa.1, 2023 (ESCI)
2023
20239. Yeşil Kahve Ekstraktı Eklenmiş Ekmeğin Mikrobiyal İçeriğinin Değerlendirilmesi
KORKMAZ B. İ. O., Çopuroğlu A. N., Korkmaz B., AYDIN A.
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.10, sa.1, ss.17-28, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202310. Investigation of the deoxynivalenol and ochratoxin A levels by high-performance liquid chromatography of cereals sold in the markets in Türkiye
Şahin S., Eyupoğlu O. E., Yaman M., Doğan T. Ç., Korkmaz B. İ., Omurtag G. Z.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.43, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
202211. Colour and vitamin C equivalent antioxidant capacity of honey from different origins in Turkey
Bahar S., KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
ACTA APICOLA BRASILICA , cilt.10, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202212. The anti-campylobacter activity of eugenol and its potential for poultry meat safety: A review
GÜRBÜZ M., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.394, 2022 (SCI-Expanded)
2022
202213. The analysis of the effects of propolis products as food supplements on the viability of baby hamster kidney (BHK-21) and murine macrophage (RAW 264.7) cells by spectrophotometric MTT assay
KORKMAZ S., Parmaksız A., SAİT A., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
Journal of advances in vetbio science and techniques
, cilt.7, sa.1, ss.45-53, 2022 (TRDizin)
2022
202214. Using Microbial Responses Viewer and a Regression Approach to Assess the Effect of pH, Activity of Water and Temperature on the Survival of Campylobacter spp.
İÇEN H., Corbo M. R., Sinigaglia M., OMURTAG KORKMAZ B. İ., Bevilacqua A.
FOODS
, cilt.11, sa.5, 2022 (SCI-Expanded)
2022
202215. Investigation of Nutrition Behaviour, Oral Health and Presence of Salivary Porphyromonas Gingivalis and Bifidobacterium Species of School Children in Istanbul
OMURTAG KORKMAZ B. İ., Yiğit A., İSLAMOĞLU A. H., KORKMAZ S., Mungan N. C., Akyüz S.
ASOS Yayinevi
, cilt.3, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
202216. Does eugenol have potential as an anti-campylobacter and antioxidant compound in the food industry and clinical settings?
Gürbüz M., Korkmaz B. İ., Korkmaz S.
Acta Pharmaceutica Sciencia
, cilt.60, sa.4, ss.423-436, 2022 (Scopus)
2021
202117. Evaluatıon Of Healthy Nutrıtıon Index-2015, Dental Health And Oral Flora Relatıonshıp In School-Age Chıldren
KARĞIN D., OMURTAG KORKMAZ B. İ., MUNGAN C., AKYÜZ S. H.
Clinical and Experimental Health Sciences
, cilt.11, sa.4, ss.642-647, 2021 (ESCI, TRDizin)
2021
202118. Sensory, pH, synaeresis, water-holding capacity, and microbiological changes in homemade yogurt prepared with maca (Lepidium meyenii) powder and propolis extract
Korkmaz I. O., Bilici C., Korkmaz S.
International Journal of Gastronomy and Food Science
, cilt.23, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202119. Assessment of Salmonella spp. and Mold-Yeast Contamination in Packaged and Unpackaged Spices
İSLAMOĞLU A. H., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
ACTA Pharmaceutica Sciencia
, cilt.59, ss.207-214, 2021 (Scopus)
2021
202120. Investigation of enteral nutrition products for Mesophilic Aerobic Bacteria and Cronobacter sakazakii contamination
OMURTAG KORKMAZ B. İ., aydın a., kılıç n.
Food and Health , cilt.7, sa.1, ss.39-44, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
202121. The effects of solutions of maca (Lepidium meyenii) powder as a food/feed supplement on the viability of murine macrophage cells by digital image analysis
KORKMAZ S., Parmaksız A., SAİT A., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
Journal of Advances in VetBio Science and Techniques
, cilt.6, sa.2, ss.116-120, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202022. Microbial Evaluation of Turkish Herbal Teas Before and After Infusion
AKDUMAN G., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
Journal of Food Quality and Hazards Control
, cilt.7, ss.170-174, 2020 (Scopus)
2020
202023. Production stages, microbiological risk and benefits on health of herbal teas
AKDUMAN G., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
Herba Polonica
, cilt.66, sa.4, ss.68-78, 2020 (Scopus)
2020
202024. Microbiological risks and portion analyse of stuffed mussels sold in İstanbul
OMURTAG KORKMAZ B. İ., korkmaz s., yüce m., SOYOĞUL GÜRER Ü.
Van Veterinary Journal , 2020 (Hakemli Dergi)
2018
201825. Microbiological quality and portion analyses of doner sandwiches
OMURTAG KORKMAZ B. İ., RAYAMAN E., RAYAMAN P., SOYOĞUL GÜRER Ü.
Fleischwirtschaft
, cilt.98, ss.98-101, 2018 (SCI-Expanded)
2017
201726. Analysis of nutritional contents, microbiological contamination and presence of aflatoxins in unpacked feeds sold for pet-birds in Istanbul
KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ., AKSAKAL D. H., BİLAL T.
Eurasian Journal Veterinary Science , cilt.33, ss.222-227, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201727. Microbiological quality and portion analysis of döner sandwiches
OMURTAG KORKMAZ B. İ., RAYAMAN E., RAYAMAN P., SOYOĞUL GÜRER Ü.
FLEISHWIRTHSCHAFT international , cilt.3, ss.46-49, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
201728. Microbiological quality and portion analyses of the beef and chicken döner sandwiches sold in Istanbul
OMURTAG KORKMAZ B. İ., RAYAMAN E., RAYAMAN P., SOYOĞUL GÜRER Ü.
FLEISCHWIRTSCHAFT international , cilt.32, ss.46-49, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201629. Effect of Maca (Lepidium meyenii) powder dietary supplementation on performance, egg quality, yolk cholesterol, serum parameters and antioxidant status of laying hens in the post-peak period
Korkmaz S., Eseceli H., Korkmaz I. O., Bilal T.
EUROPEAN POULTRY SCIENCE
, cilt.80, 2016 (SCI-Expanded)
2016
201630. OCCURRENCE OF FUMONISINS B-1 AND B-2 IN HOMEMADE MEDICINAL PLANTS: EXPOSURE ASSESSMENT IN NORTHERN TURKEY
Soyogul U. G., Korkmaz I. O., Dumlu M. U., Omurtag G. Z.
ACTA ALIMENTARIA
, cilt.45, sa.1, ss.54-60, 2016 (SCI-Expanded)
2014
201431. Tüketicilerin Gıda Etiketlerine Yönelik Tutum ve Davranışları
Güneş F. E., Aktaç Ş., Omurtag B. İ.
Akademik Gıda / Academic Food Journal , cilt.12, ss.30-37, 2014 (Hakemli Dergi)
2013
201332. Besinlerde Küflerin Oluşturduğu Mikotoksin Sorunu
OMURTAG B. İ., OMURTAG G. Z.
Actual Medicine , cilt.21, ss.50-53, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
201333. Etin beslenmedeki yeri ve önemi
OMURTAG B. İ.
Actual Medicine , cilt.21, ss.51-53, 2013 (Hakemsiz Dergi)
2013
201334. Demographic/socio-economic factors and dietary habits determining consumer exposure to foodborne bacterial hazards in Turkey through the consumption of meat
OMURTAG B. İ., PAULSEN P., HILBERT F., SMULDERS F. J.
FOOD SECURITY
, cilt.5, sa.1, ss.103-115, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201335. The risk of transfer of foodborne bacterial hazards in Turkey through the consumption of meat; risk ranking of muscle foods with the potential to transfer Campylobacter spp.
OMURTAG B. İ., PAULSEN P., HILBERT F., SMULDERS F. J.
FOOD SECURITY
, cilt.5, sa.1, ss.117-127, 2013 (SCI-Expanded)
2012
201236. Microbiological condition of chicken doner kebab sold in Vienna, Austria
OMURTAG B. İ., Smulders F. J. M., Hilbert F., Paulsen P.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.63, sa.5, ss.142-146, 2012 (SCI-Expanded)
2012
201237. A note on the microbiological condition of minced meat at retail in Vienna Austria
HÖCK C., OMURTAG B. İ., PAULSEN P.
ERNÄHRUNG/NUTRITION , cilt.36, ss.197-201, 2012 (Hakemli Dergi)
2011
201138. Microbial ecology on poultry carcasses along the production line
Smulders F. J. M., Gleisz B., Sofka D., Sacher A., OMURTAG B. İ., Paulsen P., et al.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
, cilt.62, sa.5, ss.170-174, 2011 (SCI-Expanded)
2011
201139. Simple media and conditions for inter laboratory transport of Campylobacter jejuni isolates
OMURTAG B. İ., Aydin F., Paulsen P., Hilbert F., JM Smulders F.
Veterinary Quarterly
, cilt.31, ss.73-75, 2011 (SCI-Expanded)
2010
201040. Lesions in thighs from hunted Brown Hares (Lepus europaeus) and microflora under vacuum-packaging storage
Fettinger V., Smulders F. J. M., Lazar P., OMURTAG B. İ., Paulsen P.
EUROPEAN JOURNAL OF WILDLIFE RESEARCH
, cilt.56, sa.6, ss.943-947, 2010 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Kombu Çayinin Campylobacter Sp. Üzerine Muhtemel Antimikrobiyal Etkileri
İÇEN H., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
7th INTERNATIONAL HEALTH SCIENCE AND LIFE CONGRESS (IHSLC 2024), Burdur, Türkiye, 07 Mart 2024, ss.557, (Özet Bildiri)
2023
20232. Farklı geleneksel yöntemlerle mayalanan yoğurtların duyusal ve fizikokimyasal özellikleri
SABUNCULAR G., CEBECİ A., OMURTAG KORKMAZ B. İ., Karatay H. N., Yıldız R. G.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 05 Ekim 2023, ss.245-257, (Tam Metin Bildiri)
2023
20233. Kızılcık eklenmiş yulaf sütü ve inek sütü kefirlerinin antioksidan kapasitesi ve duyusal özellikleri
Çelik Z. M., Kundakçı S., Omurtag Korkmaz B. İ., Çetin G., Taşdemir S.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 06 Ekim 2023, ss.233-244, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Virucidal Activity Of Xanthan Gum And Carboxymethyl Cellulose As Thickener And Emulsifier Additives In Production Technology
KORKMAZ S., Parmaksız A., SAİT A., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
20th International Pharmaceutical Technology Symposium - IPTS 2022, Ankara, Türkiye, 21 Şubat 2022, ss.147-148, (Tam Metin Bildiri)
2021
20215. Camellia sinensis ekstraktının lactobacillus plantarum ve escherichia coli gelişimi üzerine etkisinin incelenmesi
Taş K., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 15 Aralık 2021, (Özet Bildiri)
2021
20216. Propolisin probiyotik bakteri gelişimi üzerine etkilerinin incelenmesi
Eryılmaz B., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
Uluslararası Gazi Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 15 Aralık 2021, ss.493, (Özet Bildiri)
2021
20217. Farklı renkteki balların staphylococcus aureus üzerindeki antimikrobiyal etkisi
Bahar S., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
6. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ, Türkiye, 4 - 05 Aralık 2021, ss.253, (Özet Bildiri)
2021
20218. Yaban mersininin antimikrobiyal etkisi
Bilgin M., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
6. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESi, Türkiye, 4 - 05 Aralık 2021, ss.248, (Özet Bildiri)
2021
20219. İstanbul Piyasası’nda Satışa Sunulan Yer Fıstığı ve Kuru İncir Örneklerinde Toplam Aflatoksin ve Okratoksin A Varlığının Belirlenmesi
UĞUR H., OMURTAG G. Z., YAMAN M., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
5.Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 - 20 Mayıs 2021, ss.605, (Özet Bildiri)
2021
202110. Antimicrobial Effects of Stinging Nettle (Urtica dioica L.) Extracts on Campylobacter jejuni
Aydın H. B., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
International Congress on Biological and Health Sciences, Türkiye, 26 Şubat 2021, ss.381, (Özet Bildiri)
2018
201811. Functional Egg: Current Manufacturing Practices andNutraceutical Effects
KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
International congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR), 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201812. Determination of nutritional and microbiological quality ofunpacked and unlabeled seed-mixture feeds for pet-birds
KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ., aksakal d. h., BİLAL T.
International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201813. The Effects of Tuber Root of Maca (Lepidium Meyenii Walp.) Plant on Egg Production And Antioxidant Status of Hens
KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ., ESECELİ H., BİLAL T.
International Conference on RawMaterials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.1, ss.16-18, (Tam Metin Bildiri)
2018
201814. Çocuklarda süt ve fermente süt ürünleri tüketim durumuna göre tükürükteki Lactobacillus sp. varlığının incelenmesi
OMURTAG KORKMAZ B. İ., KARĞIN D., MUNGAN C., AKYÜZ S. H.
Uluslararası Katılımlı XXXVIII. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 4 - 08 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
2018
201815. Midye Dolmadaki Mikrobiyolojik Tehlikeler ve Gramaj Analizi
OMURTAG KORKMAZ B. İ., KORKMAZ S.
6. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 03 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
2018
201816. Gıda Kaynaklı Hastalıklarda Risk Değerlendirmesi
OMURTAG KORKMAZ B. İ.
Ulusal Çevre, Beslenme ve Mikrobiyota Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
201817. Production of Yogurt by Adding the Maca (Lepidium meyenii) Powder and Propolis Extract
OMURTAG KORKMAZ B. İ., bilici c., KORKMAZ S.
International Conference on RawMaterials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
2018
201818. ASSESSMENT OF ORAL HEALTH BY ”HEALTHY EATING INDEX” IN SCHOOL AGE CHILDREN
KARĞIN D., MUNGAN C., AKYÜZ S. H., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
2nd International Conference on Childhood and Adolescence, 25 - 27 Ocak 2018, (Özet Bildiri)
2017
201719. Evaluatıon Of Mıcrobıologıcal Qualıty Of Packed Andunpacked Herbal And Fruıt Tea
ÖĞREN G., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
4th World Congress and Expo on Applied Microbiology, Madrid, İspanya, 29 Kasım - 01 Aralık 2017, (Özet Bildiri)
2017
201720. Fermente Besinler ve Mikrobiyota İlişkisi
OMURTAG KORKMAZ B. İ.
Geleneksel Türk Mutfağında Fermente Besinler Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 21 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
2016
201621. Yoğurtlarda Maca Lepidium meyenii tozu ve propolis kullanımının etkilerinin değerlendirilmesi
OMURTAG KORKMAZ B. İ., BİLİCİ C.
Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğal Katkılar, Fonksiyonel Bileşenler ve Sağlık Mükemmeliyet Merkezi, İstanbul, Türkiye, 28 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201622. Sokakta satılan midye dolmaların mikrobiyolojik açıdan incelenmesi ve porsiyon analizi
OMURTAG KORKMAZ B. İ., YÜCE M., KORKMAZ S.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
2016
201623. İSTANBUL DA AÇIKTA SATILAN KUŞ YEMLERİNİN BESİN İÇERİĞİ MİKROBİYOLOJİK KONTAMİNASYON VE AFLATOKSİN VARLIĞI BAKIMINDAN ANALİZİ
OMURTAG KORKMAZ B. İ., KORKMAZ S., AKSAKAL D. H., BİLAL T.
12. Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası Katılımlı), Nevşehir, Türkiye, 30 Ağustos - 02 Eylül 2016
2016
201624. Bitkisel Gıda Takviyesi Olarak Maca Lepidium Meyenii Bitkisinin Biyoaktif Bileşikleri ve Antioksidan Kapasitesi
KORKMAZ S., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi 2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201625. Kent ve Kırsal Kesimde Tüketilen Türk HazırGıdalarında Bakteriyel Kontaminasyon Riski
OMURTAG KORKMAZ B. İ., KORKMAZ S.
Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi 2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
2016
201626. Obezitede Gıda Güvenliği nin Yeri
OMURTAG KORKMAZ B. İ.
Ulusal Çocuk, Ergen ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Nisan 2016
2014
201427. Risk factors and assessment of bacterial pathogens in food
OMURTAG KORKMAZ B. İ.
4th International Meeting on Pharmacy & Pharmaceutical Sciences (IMPPS-4), İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Eylül 2014, ss.46, (Özet Bildiri)
2014
201428. An adapted risk ranking model for estimating the hazard on the exposure to foodborne Campylobacter sp on traditional meat dishes of Turkey
OMURTAG KORKMAZ B. İ., paulsen p., smulders f. j.
TRFOODMICRORISK 2014- 1. Predictive Modelling and Foodborne Microbial Risk Assessment Workshop of Turkey, İstanbul, Türkiye, 11 - 12 Mayıs 2014
2012
201229. Food safety issues related with consumption of chicken doner in Vienna
OMURTAG KORKMAZ B. İ., Paulsen P., Hilbert F., Smulders F.
FoodMicro 2012, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
2012
201230. Demographic data and dietary habits in Turkey: Regional differences as a basis for microbiological risk assessment for Turkish meat products
OMURTAG KORKMAZ B. İ., Paulsen P., Hilbert F., Smulders F.
FoodMicro 2012, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
2011
201131. Examples of risk management and risk communication in the food chain at regional level Learning from mistakes
Paulsen P., OMURTAG KORKMAZ B. İ.
XIII Food Products Safety and Quality Management, Tatranska Javorina, Slovakya, 24 - 26 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2011
201132. Foodborne Campylobacteriosis Risk ranking of foods based on categorial ordinal scales
OMURTAG KORKMAZ B. İ., Paulsen P., Smulders F.
XIII Food Products Safety and Quality Management, Tatranska Javorina, Slovakya, 24 - 26 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201133. A model to assess the exposure of consumers to foodborne Campylobacter via typical turkish food
OMURTAG KORKMAZ B. İ., Paulsen P., Smulders F.
Hygiena Alimentorum XXXII: Meat and Meat Products – Production, Safety and Quality, Strbske Pleso, Slovakya, 11 - 13 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201134. Campylobacter and Campylobacteriosis in Turkey
OMURTAG KORKMAZ B. İ., Hilbert F., Paulsen P., Smulders F.
6th European Symposium. Agriculture-Commerce-Cervices, Tatranske Matliare, Slovakya, 23 - 25 Mart 2011, (Özet Bildiri)
2011
201135. Listeria in meat products Legislation consumer concerns and control options
Paulsen P., OMURTAG KORKMAZ B. İ., Smulders F.
6th European Symposium. Agriculture-Commerce-Cervices, Tatranske Matliare, Slovakya, 23 - 25 Mart 2011, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2021
20211. GIDA KAYNAKLI HASTALIKLARIN HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ VE KORUNMA YOLLARI
OMURTAG KORKMAZ B. İ., KORKMAZ S.
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Efil Yayınevi-EFLATUN Basım Dağıtım Yayıncılık Danışmanlık Yatırım ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.205-218, 2021
2020
20202. Mikroorganizmaların Temel Özellikleri
OMURTAG KORKMAZ B. İ., GARGILI KELEŞ A.
Hemşireler için Mikrobiyoloji, Mustafa Altındiş, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.13-24, 2020
2019
20193. Veteriner Halk Sağlığına Genel Bakış
Omurtag Korkmaz B. İ., Doğruer Y.
Veteriner Halk Sağlığı, Ziya Gökalp Ceylan, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.1-7, 2019
2019
20194. Veteriner Halk Sağlığına Genel Bakış
OMURTAG KORKMAZ B. İ., DOĞRUER Y.
Veteriner Halk Sağlığı, Ziya Gökalp Ceylan, Editör, Türkiye Klinikleri, Ankara, ss.1-7, 2019
2018
20185. Zoonozlarla Mücadelede Veteriner Halk Sağlığı ve Tek Sağlık
EREN H., BASKIN A. H., İNCEBOZ T., ARSOY D., TAŞTAN R., ALP ÇAVUŞ S., et al.
İzmir Veteriner Hekimleri Odası Yayınları, İzmir, 2018
2018
20186. Gıda Kaynaklı Paraziter Hastalıklarda Risk Değerlendirmesi
Omurtag Korkmaz B. İ., Doğruer Y.
Gida Kaynakli Paraziter Hastaliklar, Doğruer Yusuf, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.80-88, 2018
2015
20157. Gıda Hijyeni ve Gıda Zehirlenmelerine Karşı Öneriler
OMURTAG B. İ.
Eczacının Başvuru Rehberi, Cengiz Yakıncı, Göknur Aktay, Editör, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi, Ankara, ss.331-334, 2015
Desteklenen Projeler
2021 - 2023
2021 - 2023Campylobacter jejuni inhibisyonunda minimum ögenol konsantrasyonunun tespit edilerek gıda güvenliği açısından incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü), Gürbüz M.
2019 - 2020
2019 - 2020Implementation and revision of laboratory diagnosisand tecniques for foodborne infectious agents
Diğer Ülkelerin Sivil Toplum Kuruluşları Tarafından Desteklenmiş Proje
Bingöl Özakpınar Ö., Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü)
2019 - 2020
2019 - 2020Implementation and revision of laboratory diagnosis and techniques for foodborne infectious agents
Diğer Ülkelerdeki Özel Organizasyonlar Tarafından Desteklenmiş Proje
Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü)
2018 - 2019
2018 - 2019Çocuklarda Beslenme Alışkanlıklarının Ağız-Diş Sağlığına ve Tükürükteki Porphyromonas gingivalis ve Bifidobacterium Türleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü)
2017 - 2018
2017 - 2018Satışa sunulan bazı bitki ve meyve çaylarının paket ve açık formlarının mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
(Proje Özeti)
Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü), Akduman G.
2017 - 2018
2017 - 2018Okul Çağı Çocuklarında Beslenme Alışkanlıklarının Ağız-Diş Sağlığı ve Ağız Florasındaki Lactobacillus Türleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
(Proje Özeti)
Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü), Karğın D.
2016 - 2017
2016 - 2017Lepidium meyenii tozu ve propolis ekstraktı ilave edilerek fonksiyonel özellikleri geliştirilmiş yoğurt üretilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
(Proje Özeti)
Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü)
2015 - 2016
2015 - 2016
Sokakta satılan gıdaların mikrobiyolojik açıdan incelenmesi ve halk sağlığı açısından değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
(Proje Özeti)
Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü), Yüce M.
2014 - 2015
2014 - 2015Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beslenme Laboratuvarının Oluşturulması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Güneş F. E. (Yürütücü), Aktaç Ş., Omurtag Korkmaz B. İ., İslamoğlu A. H., Sabuncular G.
2013 - 2015
2013 - 2015İstanbul ilinde tüketime hazır ekmek arası dönerlerin mikrobiyolojik yönden incelenmesi ve risk değerlendirmesinin yapılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
(Proje Özeti)
Omurtag Korkmaz B. İ., Soyoğul Gürer Ü. (Yürütücü), Rayaman E.
2013 - 2015
2013 - 2015İstanbul ilinde tüketime hazır ekmek arası dönerlerin mikrobiyolojik açıdan incelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Omurtag Korkmaz B. İ. (Yürütücü), Rayaman P., Rayaman E., Soyoğul Gürer Ü.
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorBiyogüvenlik ve Biyoemniyet Derneği (Biosafety and Biosecurity Association-Türkiye)
Üye
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorTürk Mikrobiyoloji Cemiyeti-Tek Sağlık Çalışma Grubu
Danışman
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorTürk Mikrobiyoloji Cemiyeti
Üye
2011 - Devam Ediyor
2011 - Devam Ediyorİzmir Veteriner Hekimler Odası-Veteriner Halk Sağlığı Çalışma Grubu
Üye
2009 - 2012
2009 - 2012