Makaleler
40
Tümü (40)
SCI-E, SSCI, AHCI (15)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (17)
ESCI (2)
Scopus (22)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (11)
9. Yeşil Kahve Ekstraktı Eklenmiş Ekmeğin Mikrobiyal İçeriğinin Değerlendirilmesi
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.10, sa.1, ss.17-28, 2023 (Hakemli Dergi)
27. Microbiological quality and portion analysis of döner sandwiches
FLEISHWIRTHSCHAFT international
, cilt.3, ss.46-49, 2017 (Hakemli Dergi)
28. Microbiological quality and portion analyses of the beef and chicken döner sandwiches sold in Istanbul
FLEISCHWIRTSCHAFT international
, cilt.32, ss.46-49, 2017 (Hakemli Dergi)
31. Tüketicilerin Gıda Etiketlerine Yönelik Tutum ve Davranışları
Akademik Gıda / Academic Food Journal
, cilt.12, ss.30-37, 2014 (Hakemli Dergi)
32. Besinlerde Küflerin Oluşturduğu Mikotoksin Sorunu
Actual Medicine
, cilt.21, ss.50-53, 2013 (Hakemsiz Dergi)
33. Etin beslenmedeki yeri ve önemi
Actual Medicine
, cilt.21, ss.51-53, 2013 (Hakemsiz Dergi)
37. A note on the microbiological condition of minced meat at retail in Vienna Austria
ERNÄHRUNG/NUTRITION
, cilt.36, ss.197-201, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
35
11. Determination of nutritional and microbiological quality ofunpacked and unlabeled seed-mixture feeds for pet-birds
International Congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research, 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
12. Functional Egg: Current Manufacturing Practices andNutraceutical Effects
International congress on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research (FONGAR), 28 - 30 Kasım 2018, (Tam Metin Bildiri)
13. The Effects of Tuber Root of Maca (Lepidium Meyenii Walp.) Plant on Egg Production And Antioxidant Status of Hens
International Conference on RawMaterials to Processed Foods, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, cilt.1, ss.16-18, (Tam Metin Bildiri)
14. Çocuklarda süt ve fermente süt ürünleri tüketim durumuna göre tükürükteki Lactobacillus sp. varlığının incelenmesi
Uluslararası Katılımlı XXXVIII. Türk Mikrobiyoloji Kongresi, Türkiye, 4 - 08 Kasım 2018, (Özet Bildiri)
16. Gıda Kaynaklı Hastalıklarda Risk Değerlendirmesi
Ulusal Çevre, Beslenme ve Mikrobiyota Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 12 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
17. Production of Yogurt by Adding the Maca (Lepidium meyenii) Powder and Propolis Extract
International Conference on RawMaterials to Processed Foods, 11 - 13 Nisan 2018, (Tam Metin Bildiri)
18. ASSESSMENT OF ORAL HEALTH BY ”HEALTHY EATING INDEX” IN SCHOOL AGE CHILDREN
2nd International Conference on Childhood and Adolescence, 25 - 27 Ocak 2018, (Özet Bildiri)
20. Fermente Besinler ve Mikrobiyota İlişkisi
Geleneksel Türk Mutfağında Fermente Besinler Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 21 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
21. Yoğurtlarda Maca Lepidium meyenii tozu ve propolis kullanımının etkilerinin değerlendirilmesi
Gıda, Metabolizma ve Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Doğal Katkılar, Fonksiyonel Bileşenler ve Sağlık Mükemmeliyet Merkezi, İstanbul, Türkiye, 28 Ekim 2016, (Tam Metin Bildiri)
22. Sokakta satılan midye dolmaların mikrobiyolojik açıdan incelenmesi ve porsiyon analizi
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
23. İSTANBUL DA AÇIKTA SATILAN KUŞ YEMLERİNİN BESİN İÇERİĞİ MİKROBİYOLOJİK KONTAMİNASYON VE AFLATOKSİN VARLIĞI BAKIMINDAN ANALİZİ
12. Veteriner Hekimleri Mikrobiyoloji Kongresi (Uluslararası Katılımlı), Nevşehir, Türkiye, 30 Ağustos - 02 Eylül 2016
24. Bitkisel Gıda Takviyesi Olarak Maca Lepidium Meyenii Bitkisinin Biyoaktif Bileşikleri ve Antioksidan Kapasitesi
Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi 2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
25. Kent ve Kırsal Kesimde Tüketilen Türk HazırGıdalarında Bakteriyel Kontaminasyon Riski
Türkiye Doğal Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Kongresi 2016, Antalya, Türkiye, 14 - 17 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
26. Obezitede Gıda Güvenliği nin Yeri
Ulusal Çocuk, Ergen ve Yetişkin Obezitesi Kongresi, Antalya, Türkiye, 7 - 10 Nisan 2016
27. Risk factors and assessment of bacterial pathogens in food
4th International Meeting on Pharmacy & Pharmaceutical Sciences (IMPPS-4), İstanbul, Türkiye, 18 - 21 Eylül 2014, ss.46, (Özet Bildiri)
28. An adapted risk ranking model for estimating the hazard on the exposure to foodborne Campylobacter sp on traditional meat dishes of Turkey
TRFOODMICRORISK 2014- 1. Predictive Modelling and Foodborne Microbial Risk Assessment Workshop of Turkey, İstanbul, Türkiye, 11 - 12 Mayıs 2014
29. Food safety issues related with consumption of chicken doner in Vienna
FoodMicro 2012, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
30. Demographic data and dietary habits in Turkey: Regional differences as a basis for microbiological risk assessment for Turkish meat products
FoodMicro 2012, İstanbul, Türkiye, 3 - 07 Eylül 2012, (Özet Bildiri)
31. Examples of risk management and risk communication in the food chain at regional level Learning from mistakes
XIII Food Products Safety and Quality Management, Tatranska Javorina, Slovakya, 24 - 26 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
32. Foodborne Campylobacteriosis Risk ranking of foods based on categorial ordinal scales
XIII Food Products Safety and Quality Management, Tatranska Javorina, Slovakya, 24 - 26 Ekim 2011, (Tam Metin Bildiri)
33. A model to assess the exposure of consumers to foodborne Campylobacter via typical turkish food
Hygiena Alimentorum XXXII: Meat and Meat Products – Production, Safety and Quality, Strbske Pleso, Slovakya, 11 - 13 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
34. Listeria in meat products Legislation consumer concerns and control options
6th European Symposium. Agriculture-Commerce-Cervices, Tatranske Matliare, Slovakya, 23 - 25 Mart 2011, (Özet Bildiri)
35. Campylobacter and Campylobacteriosis in Turkey
6th European Symposium. Agriculture-Commerce-Cervices, Tatranske Matliare, Slovakya, 23 - 25 Mart 2011, (Özet Bildiri)
Kitaplar
7
1. GIDA KAYNAKLI HASTALIKLARIN HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ VE KORUNMA YOLLARI
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Efil Yayınevi-EFLATUN Basım Dağıtım Yayıncılık Danışmanlık Yatırım ve Tic. Ltd. Şti., Ankara, ss.205-218, 2021
2. Mikroorganizmaların Temel Özellikleri
Hemşireler için Mikrobiyoloji, Mustafa Altındiş, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri Ltd. Şti., Ankara, ss.13-24, 2020
7. Gıda Hijyeni ve Gıda Zehirlenmelerine Karşı Öneriler
Eczacının Başvuru Rehberi, Cengiz Yakıncı, Göknur Aktay, Editör, Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi, Ankara, ss.331-334, 2015