Yayınlar & Eserler

Makaleler 77
Tümü (77)
SCI-E, SSCI, AHCI (22)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (33)
ESCI (11)
Scopus (38)
TRDizin (27)
Diğer Yayınlar (17)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 65

1. Gestasyonel Diyabeti Olan ve Olmayan Annelerin Anne Sütü Makro Besin Ögesi Bileşiminin Karşılaştırılması

International Medical Congress of Silesia, Katowice, Polonya, 7 - 09 Mayıs 2025, ss.257, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2. Üniversite Öğrencilerinin Beslenme ve Uyku Kalitesi: Akademik ve Sınav Dönemlerinin Karşılaştırılması

International Medical Congress of Silesia, Katowice, Polonya, 7 - 09 Mayıs 2025, ss.231, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

3. Suriyeli Mülteci Çocuklara Gıda Güvenliği ve Sağlık Beslenmeye Yönelik Verilen Beslenme Eğitiminin Bilgi Düzeylerine Etkisi

4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 Nisan 2024, ss.88, (Özet Bildiri)

4. Cezaevinde Çocuğu İle Kalan Annelerin Beslenme Bilgi Düzeylerinin Artırılması ve 0-5 Yaş Arası Çocukların Büyüme Ve Gelişmelerininin Desteklenmesi

4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 Nisan 2024, ss.87, (Özet Bildiri)

6. Kitchen Hygiene Knowledge and Practies among Elderly People Living at Home: A Cross-Sectional Study

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, ss.69, (Özet Bildiri)

7. Breast milk macronutrients in fasting vs. non‐fasting lactating women

8th ABM/EABM European Regional Conference, Split, Hırvatistan, 11 Mayıs 2023, ss.19-20, (Özet Bildiri)

8. Efficacy of Botulinum Toxin on Masticatory Performance, Orofacial Pain, Nutritional Intake and Anthropometric Measurements: A Pilot Study

AÇBID-AsianAOMS Joint Congress in Conjunction with ACBID 16th International Congress, Antalya, Türkiye, 10 - 14 Mayıs 2023, ss.46, (Özet Bildiri)

12. Oruç Tutmak Anne Sütünü Etkiler mi?

44. PEDİATRİ GÜNLERİ 23. PEDİATRİ HEMŞİRELİĞİ GÜNLERİ, Türkiye, 17 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)

13. OKUL BESLENME ÇALIŞMALARI

TRAVMA BİLGİSİNE DAYALI OKUL TEMELLİ TOPLUM ÇALIŞMALARI SOYAÇ MODELİ SEMPOZYUMU, Türkiye, 15 - 17 Haziran 2021, (Özet Bildiri)

14. Beslenme ile İlgili Bölümlerde Eğitim Gören Üniversite Öğrencilerinin Sürdürülebilir Beslenme Hakkındaki Bilgi ve Tutumları

Beslenme ile İlgili Bölümlerde Eğitim Gören Üniversite Öğrencilerinin Sürdürülebilir Beslenme Hakkındaki Bilgi ve Tutumları, 01 Ocak 2022, cilt.13, ss.46-54, (Tam Metin Bildiri) identifier

15. The Validity and Reliability Study of the Turkish Adaptation of the Feeding Practices and Structure Questionnaire

10. ULUSAL SAĞLIKLI YAŞAM KONGRESİ, Türkiye, 16 - 19 Eylül 2021, cilt.13, ss.70-76, (Tam Metin Bildiri) identifier

16. Ortognatik Cerrahi Hastalarında Beslenme Durumunun İzlenmesi

TAOMS 21; Turkish Association Of Oral and Maxillofacial Surgery 28th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONGRESS, Antalya, Türkiye, 14 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

17. GLUTENSİZ FONKSİYONEL BAR ÜRETİMİ VE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ

GIDA ALERJENLERİ, BULAŞANLARI VE HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ, Trabzon, Türkiye, 24 - 25 Haziran 2021, cilt.1, ss.121-132, (Tam Metin Bildiri)

18. PARALİMPİK SPORCULARIN VÜCUT BİLEŞİMİ, BESLENME VE HİDRASYON PROFİLİ

19. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi, Türkiye, 11 - 14 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

19. Glutensiz Fonksiyonel Bar Üretimi ve Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi

Gıda Alerjenleri, Bulaşanları ve Sağlık Açısından Önem, 25 - 26 Haziran 2021, ss.1-2, (Tam Metin Bildiri)

20. Besin Alerjisi Tanısına Göre Ebeveynlerin Besin Satın Alma Alışkanlıklarının Karşılaştırılması

GIDA ALERJENLERİ, BULAŞANLARI ve HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ (GABS2021), Türkiye, 24 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)

25. ERGENLER İÇİN AİLE YEMEKLERİ ÖLÇEĞİ’NİN GELİŞTİRİLMESİ

2nd International Health Sciences and Life Congress, 24 - 27 Nisan 2019, (Özet Bildiri)

26. D VİTAMİNİ VE İMMÜN SİSTEM

2nd International Health Sciences and Life Congress24-27 April 2019 Burdur/TURKEY, Burdur, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.247-254, (Tam Metin Bildiri)

27. HİPERTANSİYONDA ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ EKSTRESİNİN ANTİHİPERTANSİF ETKİSİ

ERASMUS International Academic Research Symposium in Health Sciences, İzmir, Türkiye, 5 - 06 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)

28. HİPERTANSİYONDA ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ EKSTRESİNİN ANTİHİPERTANSİF ETKİSİ

Erasmus International Academic Research Symposium on Health Sciences, İzmir, Türkiye, 5 - 06 Nisan 2019, ss.59-72, (Tam Metin Bildiri)

29. Effects of consumption of herbal tea containing galactagogue on composition of breast milk macronutrients

7th International Maternal and Fetal Nutrition in the First 1000 Days From Fetal Life to Childhood Congress, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, (Özet Bildiri)

31. The Effect of Family Participation in Nutrition Education Intervention on the Nutritional Status of Preschool Age Children

1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, ss.110, (Özet Bildiri)

32. The Nutritional Properties of the Kindergartens' Menus in Anatolian Side of Istanbul

1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, ss.151, (Özet Bildiri)

33. Assessment of the Effect of Responsive Feeding Education on Nutritinaol Status of Infants

1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım - 01 Aralık 2018, (Özet Bildiri)

34. Assessment of the effect of responsive feeding education on nutritional status of infants

1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, 01 Aralık 2018, (Özet Bildiri)

35. The Nutritional Properties Of The Kindergartens’ Menus In Anatolian Side Of Istanbul

1st INTERNATIONAL EURASIAN CONGRESS OF SOCIAL PEDIATRICS, Türkiye, 26 Kasım 2018, (Özet Bildiri)

36. The Determination of the Heavy Metals That Effect Human Health in Fish By ICP-MS Method

3rd World Summit and Expo on Food Technology and Probiotics - 2018, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 - 26 Ekim 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

37. Assessment of Food Label Reading Status of Individuals with Type 1 Diabetes Mellitus

3rd World Summit and Expo on Food Technology and Probiotics-2018, 25 - 26 Ekim 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

39. Evaluation of a standardized bakery product (SUTMEK) as a potential tool for baked milk tolerance and immunotherapy research studies

Congress of the European-Academy-of-Allergy-and-Clinical-Immunology (EAACI), Munich, Almanya, 26 - 30 Mayıs 2018, cilt.73, ss.122-123, (Özet Bildiri) identifier

40. Relationship Between Cognitive Function Disorders In Obesity and Lycopene

The International Congress of Eurasian Natural Nutrition and Healthy Life’2018, Türkiye, 12 - 15 Temmuz 2018, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

43. Evaluation of Nutritional Practices of Amateur Adolescent Swimmers

International Meeting on Education Research in Health Science, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

44. Evaluation of The Effect of Nutrition Education Developed for Pregnancy on Nutritional Knowledge Level

INTERNATIONAL MEETING ON EDUCATION RESEARCH IN HEALTH SCIENCES (IMER-HS) , İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.58, (Özet Bildiri)

45. The Investigation of Relation Using Social Media with Eating Disorder, Body Mass Index in Nutrition and Dietetics Female University Students

INTERNATIONAL MEETING ON EDUCATION RESARCH IN HEALTH SCIENCES (ıIMER-HS) , İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.1, (Özet Bildiri)

47. Determination of Energy and Nutrient Intake Levels in Burned Children

International Meeting on Educatıon Research in Health Sciences, (IMER-HS), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

48. Factors Affecting The Consumption of Hospital Food in Pediatric Burn Patients

International Meeting on Educatıon Research in Health Sciences (IMER-HS), 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

50. FENİLKETONÜRİLİ ÇOCUKLARIN YEME TUTUM VE DAVRANIŞLARININ BELİRLENMESİ:PİLOT ÇALIŞMA

II. ULUSLARARASI KADIN ÇOCUK SAĞLIĞI VE EĞİTİMİ KONGRESİ, 5 - 06 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)

53. Özel ve Kamu Kuruluşlarında Çalışan Diyetisyenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi

11.Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi, 26 - 29 Nisan 2017, (Özet Bildiri)

54. The determination of probiotic consumptions of university students by assessing their perceptions through these products

FFC’xxs 21th International Conference, San Diego, Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 25 Mart 2017, (Özet Bildiri)

58. Influence of Parents Attitudes on Child Eating Behavior

17th International Congress of Dietetics, 7 - 10 Eylül 2016, ss.129, (Tam Metin Bildiri)

59. Antalya Cuisine Through the History

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri)

60. Cook Team Reception of Konya

The 3rd International Sympossium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015, (Tam Metin Bildiri)

61. Nutritional properties of Hardaliye

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

62. Antalya Cuisine Through the History

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saray Bosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.539

65. 9-12 Aylık Bebeklerin Enerji ve Besin Ögeleri Alımları ile Büyüme Durumlarının Değerlendirilmesi

VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi , Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.369, (Özet Bildiri)
Kitaplar 11

2. Doğum Sonu Dönemde Maternal Beslenme

Doğum Sonu Dönemde Sağlık ve Bakım Uygulamaları, Gamze FIŞKIN SİYAHTAŞ, Editör, İstanbul Medikal Yayıncılık, İstanbul, ss.156-166, 2025 Sürdürülebilir Kalkınma

3. Okul Temelli Beslenme Eğitimleri: SOYAÇ Modeli Örneği

Kolektif İyileşme Olmadan Bireysel İyileşme Mümkün Mü?, Özden Bademci, Editör, Maltepe Üniversitesi Yayınları, İstanbul, ss.49-50, 2024 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

6. Menü ve Menü Planlama

Sağlıklı Mutfak, Prof. Dr. Y. Birol SAYGI, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.227-253, 2021

7. OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARDA MENÜ PLANLAMA

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Beyhan Yasemin, Bilici Saniye, Kızıl Mevlüde, Editör, T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanlığı, Ankara, ss.50-73, 2020

8. Nörolojik Hastalıklar ve Tıbbi Beslenme Tedavisi

Vakalarla Öğreniyorum: Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi-1, Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.484-542, 2019

9. Psikiyatrik hastalıklar

VAKALARLA ÖĞRENİYORUM: YETİŞKİN HASTALIKLARINDA TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ -1, Nevin Şanlıer, Editör, Hedef yayıncılık, Ankara, ss.544-589, 2019

10. ÇOCUK YANIK HASTALARINDA BESLENME TEDAVİSİ

BESLENME VE DİYETETİK GÜNCEL KONULAR-7, PROF. DR. MUHİTTİN TAYFUR, Editör, Hatiboğlu Basım Yayım, İstanbul, ss.67-84, 2018

11. ÇOCUK YANIK HASTALARINDA BESLENME TEDAVİSİ

BESLENME VE DİYETETİK GÜNCEL KONULAR-7, PROF. DR. MUHİTTİN TAYFUR, Editör, HATİBOĞLU, İstanbul, ss.67-84, 2018
Metrikler

Yayın

154

Yayın (WoS)

34

Yayın (Scopus)

38

Atıf (WoS)

20

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

121

H-İndeks (Scopus)

6

Atıf (Scholar)

92

H-İndeks (Scholar)

3

Atıf (TrDizin)

14

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

149

H-İndeks (Sobiad)

6

Atıf (Diğer Toplam)

24

Toplam Atıf Sayısı

207

Proje

7

Tez Danışmanlığı

12

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları