SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Effect of Ramadan Fasting on Breast Milk
Breastfeeding medicine : the official journal of the Academy of Breastfeeding Medicine
, cilt.18, sa.8, ss.596-601, 2023 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Reduction of Arsenic Level in Rice by Different Preparation and Cooking Methods
Eurasian Journal of Food Science and Technology
, cilt.7, sa.2, ss.96-104, 2023 (Hakemli Dergi)
Nutritional label use amongpatients with type1 diabetes mellitus
Romanian Journal of diabetes nutrition and metabolic Disease
, cilt.28, sa.1, ss.38-46, 2021 (Hakemli Dergi)
Ağırlık Yönetimine Yeni Bir Yaklaşım: Yeme Farkındalığı
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.3, sa.3, ss.212-222, 2019 (Hakemli Dergi)
Çocuklarda Seçici Yeme ve Risk Faktörleri
Güncel Pediatri
, cilt.16, sa.3, ss.85-102, 2018 (Scopus)
Karaciğer Fibrozisi: Antifibrotik Etki Gösteren Besinler ve Besin Bileşenleri
Güncel gastroenteroloji
, cilt.22, sa.4, ss.230-235, 2018 (Hakemli Dergi)
Çocuklarda Seçici Yeme ve Risk Faktörleri
Güncel Pediatri
, cilt.3, sa.16, ss.85-102, 2018 (Scopus)
Anne sütü hormonları ve obezite ilişkisi
Türkiye Klinikleri Beslenme ve Diyetetik Özel Dergisi
, cilt.3, sa.2, ss.80-87, 2017 (Hakemli Dergi)
MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN ÇALIŞMA KOŞULLARI, BESLENME DURUMLARI VE GÖRÜLEN SORUNLAR
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.1, sa.3, ss.36-47, 2016 (Hakemli Dergi)
Çocuk Sağlığı İzlem Polikliniği nde takip edilen dokuz ve on iki aylık bebeklerde tamamlayıcı beslenme uygulamaları ve besin öğesi alımlarının belirlenmesi
ÇOCUK DERGİSİ
, cilt.15, sa.2, ss.56-64, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Efficacy of Botulinum Toxin on Masticatory Performance, Orofacial Pain, Nutritional Intake and Anthropometric Measurements: A Pilot Study
AÇBID-AsianAOMS Joint Congress in Conjunction with ACBID 16th International Congress, Antalya, Türkiye, 10 - 14 Mayıs 2023, ss.46
İBS Hastalarının Beslenme Durumları, Yaşam Kalitesi ve Algılanan Stresleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
3.Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 19 Mayıs 2022
PARALİMPİK SPORCULARIN VÜCUT BİLEŞİMİ, BESLENME VE HİDRASYON PROFİLİ
19. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi, Türkiye, 11 - 14 Kasım 2021
Glutensiz Fonksiyonel Bar Üretimi ve Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
Gıda Alerjenleri, Bulaşanları ve Sağlık Açısından Önem, 25 - 26 Haziran 2021, ss.1-2
Besin Alerjisi Tanısına Göre Ebeveynlerin Besin Satın Alma Alışkanlıklarının Karşılaştırılması
GIDA ALERJENLERİ, BULAŞANLARI ve HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ (GABS2021), Türkiye, 24 Haziran 2021
Okul temelli toplum çalışmaları kapsamında yürütülen beslenme faaliyetleri: Soyaç Modeli
43. PEDİATRİ GÜNLERİ, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2021
Balanced Nutrition Education Programme Food Consumption Survey–II Results
13th European Nutrition Conference (FENS 2019), İrlanda, 15 Ekim 2019
Sabri Ülker Vakfı - Yemekte Denge Besin Tüketim Sıklığı ve Miktarı Araştırması - II Sonuçları
2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019
D VİTAMİNİ VE İMMÜN SİSTEM
2nd International Health Sciences and Life Congress24-27 April 2019 Burdur/TURKEY, Burdur, Türkiye, 24 - 27 Nisan 2019, ss.247-254
Effects of consumption of herbal tea containing galactagogue on composition of breast milk macronutrients
7th International Maternal and Fetal Nutrition in the First 1000 Days From Fetal Life to Childhood Congress, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019
The Nutritional Properties of the Kindergartens' Menus in Anatolian Side of Istanbul
1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, ss.151
The Effect of Family Participation in Nutrition Education Intervention on the Nutritional Status of Preschool Age Children
1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, ss.110
Determination of Differences in Nutritional Behaviour and Consumption of Children Continuing to the Kindergartens According to Socioeconomic Region
1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, ss.124
Assessment of the Effect of Responsive Feeding Education on Nutritinaol Status of Infants
1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım - 01 Aralık 2018
Assessment of the effect of responsive feeding education on nutritional status of infants
1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, 01 Aralık 2018
Assessment of Food Label Reading Status of Individuals with Type 1 Diabetes Mellitus
3rd World Summit and Expo on Food Technology and Probiotics-2018, 25 - 26 Ekim 2018
The Determination of the Heavy Metals That Effect Human Health in Fish By ICP-MS Method
3rd World Summit and Expo on Food Technology and Probiotics - 2018, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 - 26 Ekim 2018
Evaluation of a standardized bakery product (SUTMEK) as a potential tool for baked milk tolerance and immunotherapy research studies
European Academy of Allergy and Clinical ImmunologyCongress, Munich, Almanya, 26 - 30 Mayıs 2018, cilt.73
Determination of Heavy Metal Levels in One Portion of Some Fruits and Vegetables by ICP-MS Method
Food Tech 2017 Madridge Conference, 14 - 17 Kasım 2017
The Investigation of Relation Usıng Social Media with Eating Disorder, Body Mass Index in Nutrition And Dietetics Female University Students
International Meeting on Education and Research in Health Sciences, 3 - 05 Kasım 2017
Evaluation of The Effect of Nutrition Education Developed for Pregnancy on Nutritional Knowledge Level
INTERNATIONAL MEETING ON EDUCATION RESEARCH IN HEALTH SCIENCES (IMER-HS) , İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.58
The Investigation of Relation Using Social Media with Eating Disorder, Body Mass Index in Nutrition and Dietetics Female University Students
INTERNATIONAL MEETING ON EDUCATION RESARCH IN HEALTH SCIENCES (ıIMER-HS) , İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.1
The applicability of our product to evaluate the baked milk tolerance in cow’s milk allergic children
PAAM 2017, 26 - 28 Ekim 2017
Devlet ve Özel Hastane Yöneticilerinin Mutfak Yönetimine Yönelik Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi
11.Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi, 26 - 29 Nisan 2017
Özel ve Kamu Kuruluşlarında Çalışan Diyetisyenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi
11.Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi, 26 - 29 Nisan 2017
HASTANEDE YATAN ÇOCUKLARIN HASTANE YEMEKLERİNDEN MEMNUNİYET DURUMLARI VE TÜKETİMLERİYLE MALNÜTRİSYON RİSK İLİŞKİSİNİN BELİRLENMESİ
11.Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi, 26 - 29 Nisan 2017
The determination of probiotic consumptions of university students by assessing their perceptions through these products
FFC’xxs 21th International Conference, San Diego, Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 25 Mart 2017
Ailelerin 6-12 aylık dönemde uyguladıkları gece beslenmesinin çocukların uyku durumlarına etkisinin araştırılması
4. Marmara Pediatri Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Şubat 2017
Süt Alerjili Çocuklarda Fırınlanmış Sütün Tüketilebilirliğini Test Etmek için Geliştirdiğimiz Ürünün Kullanımı
KONGRE, Türkiye, 8 - 12 Ekim 2016
Influence of Parents Attitudes on Child Eating Behavior
17th International Congress of Dietetics, 7 - 10 Eylül 2016, ss.129
Antalya Cuisine Through the History
The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
Cook Team Reception of Konya
The 3rd International Sympossium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
Antalya Cuisine Through the History
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saray Bosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.539
Tüketicilerin gıda etiketlerine yönelik bilgi tutum ve davranışları
TGDF Gıda Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013
Okul Çağı Çocuklarına Yönelik Besin Tüketim Sıklığı Anketinin Geliştirilmesi
XIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi., Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012
9-12 Aylık Bebeklerin Enerji ve Besin Ögeleri Alımları ile Büyüme Durumlarının Değerlendirilmesi
VIII. Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi , Antalya, Türkiye, 4 - 08 Nisan 2012, ss.369
Kitap & Kitap Bölümleri
Menü ve Menü Planlama
Sağlıklı Mutfak, Prof. Dr. Y. Birol SAYGI, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.227-253, 2021
OKUL ÖNCESİ DÖNEM ÇOCUKLARDA MENÜ PLANLAMA
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ (TOPLU TÜKETİM YERLERİ) İÇİN ULUSAL MENÜ PLANLAMA VE UYGULAMA REHBERİ, Beyhan Yasemin, Bilici Saniye, Kızıl Mevlüde, Editör, T.C. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanlığı, Ankara, ss.50-73, 2020
Nörolojik Hastalıklar ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
Vakalarla Öğreniyorum: Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi-1, Prof. Dr. Nevin ŞANLIER, Editör, Hedef Yayıncılık, Ankara, ss.484-542, 2019
Psikiyatrik hastalıklar
VAKALARLA ÖĞRENİYORUM: YETİŞKİN HASTALIKLARINDA TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ -1, Nevin Şanlıer, Editör, Hedef yayıncılık, Ankara, ss.544-589, 2019