Makaleler
37
Tümü (37)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
ESCI (2)
Scopus (17)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (10)
2. Malnütrisyon durumunun saptanmasında makine öğrenmesinin kullanılması
Sağlık Bilimlerinde Yapay Zeka Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.21-31, 2025 (Hakemli Dergi)
12. Çiğ, Filizlenmiş ve Pişmiş Yemeklik Tane Baklagillerde Kadmiyum ve Kurşun Miktarının Tayini
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
, cilt.9, sa.1, ss.90-98, 2025 (Hakemli Dergi)
13. From plate to planet: nutritional and environmental sustainability of Turkish cuisine across the regions of Türkiye
International Journal of Environmental Health Research
, cilt.35, sa.7, ss.1972-1987, 2025 (SCI-Expanded)
16. Detection of Advanced Glycation End Product Precursors in Chocolates Enriched with Lyophilised Cornus mas L.
Frontiers in Life Sciences and Related Technologies (Online)
, cilt.5, sa.3, ss.210-216, 2024 (Hakemli Dergi)
17. Popüler Diyete Bağlı Gelişen Diyabetik Ketoasidoz: Olgu Sunumu
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
, cilt.6, sa.3, ss.666-671, 2024 (Hakemli Dergi)
18. Yoğun Bakım Ünitesinde Takibi Yapılan Yetişkin Serebral Palsili Bir Hastaya Uygulanan Tıbbi Beslenme Tedavisi: Olgu Sunumu
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.13, sa.4, ss.2020-2026, 2024 (Hakemli Dergi)
23. Anthropometric and laboratory parameter alterations following bimaxillary orthognathic surgery
BRITISH JOURNAL OF ORAL AND MAXILLOFACIAL SURGERY
, cilt.62, sa.3, ss.278-283, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
24. Validity and Reliability of the Turkish Version of the Short Sports Nutrition Knowledge Questionnaire for Athletes
Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.114-126, 2024 (Hakemli Dergi)
29. Karaciğer Transplantasyonu ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.11, sa.4, ss.1619-1627, 2022 (Hakemli Dergi)
32. DETERMINING THE POSSIBLE EFFECT OF DIABETES ON THE NUTRITIONAL STATUS OF HEMODIALYSIS PATIENTS
Journal of International Health Sciences and Management
, cilt.7, sa.14, ss.34-41, 2021 (Hakemli Dergi)
35. Evaluation of the Level of Food Consumption and Satisfaction with Hospital Food Services in Elderly Inpatients
Geriatrik Bilimler Dergisi
, cilt.2, sa.3, ss.78-85, 2019 (Hakemli Dergi)
36. Investigation of Nutritional Status of Hemodialysis Patients in Istanbul/Turkey
Advancements in Journal of Urology and Nephrology
, cilt.1, sa.1, ss.1-5, 2019 (Hakemli Dergi)
37. Effect of Sports and Media on Nutritional Habits in Individuals who Attend Sports Centers
ACTA SCIENTIFIC NUTRITIONAL HEALTH
, cilt.3, sa.12, ss.9-14, 2019 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
27
1. Potassium Content of Arugula Grown in Different Farming Systems and Its Compatibility with the DASH Diet
4th International Symposium on Traditional Foods an Sustainable Nutrition, Mersin, Türkiye, 02 Ekim 2025, (Özet Bildiri)
2. Palyatı̇f Bakımda Tüplü Enteral Beslenen Hastaların Beslenme Durumlarının Değerlendı̇rı̇lmesı̇
19th International Medicine and Heath Sciences Researches Congress, Ankara, Türkiye, 12 Temmuz 2025, (Özet Bildiri)
3. Spor Merkezine Giden Yetişkinlerde Sosyal Medyanın Diyet Davranışlarına Etkisi
19th International Medicine and Heath Sciences Researches Congress, Ankara, Türkiye, 12 - 13 Temmuz 2025, (Özet Bildiri)
4. Yetişkin Bireylerde Tip 2 Diyabet Riski, Gece Yeme Sendromu ve Sağlıklı Yeme İndeksinin Değerlendirilmesi
8. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi, Burdur, Türkiye, 16 - 19 Nisan 2025, ss.109, (Özet Bildiri)
5. Nutrition and Sleep Quality Among University Students: Comparison Between Academic and Exam Periods
International Medical Congress of Silesia, SIMC 2025, Katowice, Polonya, 7 - 09 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
6. Diyabetli bireylerde beslenme alışkanlıkları ve karbonhidrat sayımı: HbA1c düzeylerine etkisi
61. Ulusal Diyabet Metabolizma ve Beslenme Hastalıkları Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 21 - 25 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
8. Tip 2 Diyabetli ve Sağlıklı Bireylerde Diyet, Fiziksel Aktivite ve Yaşam Doyumu İlişkisi
Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kongresi, Mardin, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
9. Palyatif Bakımda Tüplü Enteral Beslenen Hastaların Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi
II. Ulusal Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
11. Gebelik Döneminde Kadinlarin Omega-3 Alim Düzeylerinin Postpartum Depresyona Etkisinin Degerlendirilmesi
Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Uluslararası / 6. Ulusal Sağlık Hizmetleri Kongresi, Türkiye, 19 Aralık 2024, (Özet Bildiri)
13. Sert kabuklu yemişlerden elde edilen kefirlerin antimikrobiyal etkilerinin belirlenmesi
1. ULUSAL SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 27 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)
19. İBS Hastalarının Beslenme Durumları, Yaşam Kalitesi ve Algılanan Stresleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
3.Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 19 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
20. İnsülin Direnci Olan Kadınların Tıbbi Beslenme Tedavisine Kızılcık (Cornus mas L.) Meyvesi Eklenmesinin Beslenme Durumuna Etkisi
3.Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 18 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
22. Besin Alerjisi Tanısına Göre Ebeveynlerin Besin Satın Alma Alışkanlıklarının Karşılaştırılması
GIDA ALERJENLERİ, BULAŞANLARI ve HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ (GABS2021), Türkiye, 24 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)
23. Hastanede Kalan Yaşlıların Yemek Hı̇zmetı̇nden Memnunı̇yetlerı̇nı̇n Ve Yemeklerı̇ Tüketı̇m Durumlarının Değerlendı̇rı̇lmesı̇
1st International Health Sciences and Life Congress, Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, (Özet Bildiri)
25. Marmara Üniversitesi Dahiliye Servisinde Yatan Hastaların Malnutrisyon Durumunun Saptanması
19. Ulusal İç Hastalıkları Kongresi, Türkiye, 11 - 15 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
27. Devlet ve Özel Hastane Yöneticilerinin Mutfak Yönetimine Yönelik Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi
11.Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi, 26 - 29 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar
9
1. Meyveler
Sağlığa Değer Katan Besinler, AKTAÇ ŞULE, Editör, ENTEK AJANS BASIM YAYIN PRODÜKSİYON A.Ş., İstanbul, ss.113-151, 2025
2. Mutfakta Sürdürülebilir Pişirme
Sürdürülebilir Mutfak, Saygı Birol, Tavman Şebnem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.302-320, 2022
3. TEMEL BESLENME BİLİMİ
ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, 2021
4. Baharatlar ve Aromatik Bitkiler
Temel Beslenme Bilimi, Güneş Fatma Esra, Aktaç Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.37-42, 2021
5. Kurubaklagiller
Temel Beslenme Bilimi, Güneş Fatma Esra, Aktaç Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.89-95, 2021
6. Et ve Et Ürünleri
Temel Beslenme Bilimi, Güneş Fatma Esra, Aktaç Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.59-73, 2021
7. Besin Grupları, Porsiyon Ölçüleri ve Ölçü Alma Yöntemleri
Temel Beslenme Bilimi, Güneş Fatma Esra, Aktaç Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.1-5, 2021
8. Bölüm 4: Beslenme Durumunun Laboratuvar Değerlendirilmesi
Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editör, Kongre Kitapevi, İstanbul, ss.47-67, 2021
9. Bölüm 3: Beslenme Durumunun Klinik Değerlendirilmesi
Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editör, Kongre Kitapevi, İstanbul, ss.32-46, 2021