Yayınlar & Eserler

Makaleler 37
Tümü (37)
SCI-E, SSCI, AHCI (7)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (9)
ESCI (2)
Scopus (17)
TRDizin (12)
Diğer Yayınlar (10)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 27

1. Potassium Content of Arugula Grown in Different Farming Systems and Its Compatibility with the DASH Diet

4th International Symposium on Traditional Foods an Sustainable Nutrition, Mersin, Türkiye, 02 Ekim 2025, (Özet Bildiri)

2. Palyatı̇f Bakımda Tüplü Enteral Beslenen Hastaların Beslenme Durumlarının Değerlendı̇rı̇lmesı̇

19th International Medicine and Heath Sciences Researches Congress, Ankara, Türkiye, 12 Temmuz 2025, (Özet Bildiri)

3. Spor Merkezine Giden Yetişkinlerde Sosyal Medyanın Diyet Davranışlarına Etkisi

19th International Medicine and Heath Sciences Researches Congress, Ankara, Türkiye, 12 - 13 Temmuz 2025, (Özet Bildiri)

4. Yetişkin Bireylerde Tip 2 Diyabet Riski, Gece Yeme Sendromu ve Sağlıklı Yeme İndeksinin Değerlendirilmesi

8. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yaşam Kongresi, Burdur, Türkiye, 16 - 19 Nisan 2025, ss.109, (Özet Bildiri)

5. Nutrition and Sleep Quality Among University Students: Comparison Between Academic and Exam Periods

International Medical Congress of Silesia, SIMC 2025, Katowice, Polonya, 7 - 09 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

6. Diyabetli bireylerde beslenme alışkanlıkları ve karbonhidrat sayımı: HbA1c düzeylerine etkisi

61. Ulusal Diyabet Metabolizma ve Beslenme Hastalıkları Kongresi, Kıbrıs (Kktc), 21 - 25 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

7. Üniversite Öğrencilerinin Beslenme ve Uyku Kalitesi: Akademik ve Sınav Dönemlerinin Karşılaştırılması

International Medical Congress of Silesia, Katowice, Polonya, 7 - 09 Mayıs 2025, ss.231, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

8. Tip 2 Diyabetli ve Sağlıklı Bireylerde Diyet, Fiziksel Aktivite ve Yaşam Doyumu İlişkisi

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kongresi, Mardin, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

9. Palyatif Bakımda Tüplü Enteral Beslenen Hastaların Beslenme Durumlarının Değerlendirilmesi

II. Ulusal Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 9 - 10 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)

10. Brokoli Sebzesinde Farklı Pişirme Yöntemlerinin K1 Vitamini İçeriğine Etkisi

3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

11. Gebelik Döneminde Kadinlarin Omega-3 Alim Düzeylerinin Postpartum Depresyona Etkisinin Degerlendirilmesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. Uluslararası / 6. Ulusal Sağlık Hizmetleri Kongresi, Türkiye, 19 Aralık 2024, (Özet Bildiri)

13. Sert kabuklu yemişlerden elde edilen kefirlerin antimikrobiyal etkilerinin belirlenmesi

1. ULUSAL SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 27 Mayıs 2024, (Özet Bildiri)

14. Çiğ, Filizlenmiş ve Pişmiş Yemeklik Tane Baklagillerde Kadmiyum (Cd) ve Kurşun (Pb) Miktarının Tayini

Uluslararası Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi, Aydın, Türkiye, 23 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

16. Kızılcık eklenmiş yulaf sütü ve inek sütü kefirlerinin antioksidan kapasitesi ve duyusal özellikleri

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 06 Ekim 2023, ss.233-244, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

17. Risk Status of Type 2 Diabetes of Working and Non-Working Women Based on Their Dietary Habits

Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Malatya, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.72, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

18. ÇALIŞAN VE ÇALIŞMAYAN KADINLARIN BESLENME ALIŞKANLIKLARINA GÖRE TİP 2 DİYABET RİSK DURUMU

ULUSLARARASI MALDİA SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, Türkiye, 14 Ekim 2022, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

21. Ortognatik Cerrahi Hastalarında Beslenme Durumunun İzlenmesi

TAOMS 21; Turkish Association Of Oral and Maxillofacial Surgery 28th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONGRESS, Antalya, Türkiye, 14 Kasım 2021, (Özet Bildiri)

22. Besin Alerjisi Tanısına Göre Ebeveynlerin Besin Satın Alma Alışkanlıklarının Karşılaştırılması

GIDA ALERJENLERİ, BULAŞANLARI ve HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ (GABS2021), Türkiye, 24 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)

24. Online Diyet Alan Yetişkin Bireylerin Obezite, Yeme Tutum Ve Depresyon İlişkilerinin Değerlendirilmesi

2. İSTANBUL ULUSAL BESLENME VE DİYETETİK KONGRESİ, Türkiye, 23 - 26 Kasım 2017, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

26. Investigation of Protein Consumption in Hemodialysis Patients

16th European Nephrology Conference 2017, Barcelona, İspanya, 2 - 03 Ekim 2017, cilt.7, (Özet Bildiri)
Kitaplar 9

1. Meyveler

Sağlığa Değer Katan Besinler, AKTAÇ ŞULE, Editör, ENTEK AJANS BASIM YAYIN PRODÜKSİYON A.Ş., İstanbul, ss.113-151, 2025

2. Mutfakta Sürdürülebilir Pişirme

Sürdürülebilir Mutfak, Saygı Birol, Tavman Şebnem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.302-320, 2022

4. Baharatlar ve Aromatik Bitkiler

Temel Beslenme Bilimi, Güneş Fatma Esra, Aktaç Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.37-42, 2021

5. Kurubaklagiller

Temel Beslenme Bilimi, Güneş Fatma Esra, Aktaç Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.89-95, 2021

6. Et ve Et Ürünleri

Temel Beslenme Bilimi, Güneş Fatma Esra, Aktaç Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.59-73, 2021

7. Besin Grupları, Porsiyon Ölçüleri ve Ölçü Alma Yöntemleri

Temel Beslenme Bilimi, Güneş Fatma Esra, Aktaç Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.1-5, 2021

8. Bölüm 4: Beslenme Durumunun Laboratuvar Değerlendirilmesi

Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editör, Kongre Kitapevi, İstanbul, ss.47-67, 2021

9. Bölüm 3: Beslenme Durumunun Klinik Değerlendirilmesi

Pediatrik Beslenme, Demirci Ülkü, Editör, Kongre Kitapevi, İstanbul, ss.32-46, 2021
Metrikler

Yayın

73

Yayın (WoS)

9

Yayın (Scopus)

17

Atıf (WoS)

3

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

21

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

21

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları