Makaleler
27
Tümü (27)
SCI-E, SSCI, AHCI (8)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (10)
ESCI (2)
Scopus (12)
TRDizin (7)
Diğer Yayınlar (7)
1. Malnütrisyon durumunun saptanmasında makine öğrenmesinin kullanılması
Sağlık Bilimlerinde Yapay Zeka Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.21-31, 2025 (Hakemli Dergi)
7. Effects of Botulinum Toxin on Chewing Function, Orofacial Pain, and Nutritional Status: A Follow-Up Study
MEDICINA BALEAR
, cilt.40, sa.4, ss.51-61, 2025 (ESCI)
11. Çöven Otu (Gypsophila Bicolor) kökünün suyu ve farklı bitkisel sütler kullanılarak vegan dondurma geliştirilmesi
Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy
, cilt.3, sa.2, ss.171-179, 2024 (Hakemli Dergi)
12. Detection of Advanced Glycation End Product Precursors in Chocolates Enriched with Lyophilised Cornus mas L.
Frontiers in Life Sciences and Related Technologies (Online)
, cilt.5, sa.3, ss.210-216, 2024 (Hakemli Dergi)
16. Validity and Reliability of the Turkish Version of the Short Sports Nutrition Knowledge Questionnaire for Athletes
Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
, cilt.3, sa.1, ss.114-126, 2024 (Hakemli Dergi)
18. Reduction of Arsenic Level in Rice by Different Preparation and Cooking Methods
Eurasian Journal of Food Science and Technology
, cilt.7, sa.2, ss.96-104, 2023 (Hakemli Dergi)
24. İSTANBUL’DA YETİŞTİRME YURTLARI VE ÇOCUK EVLERİ SİTESİNDE KALAN ÇOCUKLARIN BESLENME DURUMLARI VE YEMEK HİZMETLERİNDEN MEMNUNİYETLERİNİN BELİRLENMESİ
Türkiye Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi
, cilt.2, sa.2, ss.215-227, 2018 (Hakemli Dergi)
27. Yanık Yaralanmalarında Enerji Metabolizması ve Enerji Gereksiniminin Belirlenmesinde Güncel Yaklaşımlar
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.2, sa.3, ss.184-191, 2017 (TRDizin)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
20
1. Spor Merkezine Giden Yetişkinlerde Sosyal Medyanın Diyet Davranışlarına Etkisi
19th International Medicine and Heath Sciences Researches Congress, Ankara, Türkiye, 12 - 13 Temmuz 2025, (Özet Bildiri)
2. Tip 2 Diyabetli ve Sağlıklı Bireylerde Diyet, Fiziksel Aktivite ve Yaşam Doyumu İlişkisi
Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kongresi, Mardin, Türkiye, 8 - 10 Mayıs 2025, (Özet Bildiri)
5. Efficacy of Botulinum Toxin on Masticatory Performance, Orofacial Pain, Nutritional Intake and Anthropometric Measurements: A Pilot Study
AÇBID-AsianAOMS Joint Congress in Conjunction with ACBID 16th International Congress, Antalya, Türkiye, 10 - 14 Mayıs 2023, ss.46, (Özet Bildiri)
8. İBS Hastalarının Beslenme Durumları, Yaşam Kalitesi ve Algılanan Stresleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
3.Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 19 Mayıs 2022, (Özet Bildiri)
9. Balanced Nutrition Education Programme Food Consumption Survey–II Results
13th European Nutrition Conference (FENS 2019), İrlanda, 15 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
11. Sabri Ülker Vakfı - Yemekte Denge Besin Tüketim Sıklığı ve Miktarı Araştırması - II Sonuçları
2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019, (Özet Bildiri)
12. Determination of Differences in Nutritional Behaviour and Consumption of Children Continuing to the Kindergartens According to Socioeconomic Region
1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, ss.124, (Özet Bildiri)
13. The Investigation of Relation Usıng Social Media with Eating Disorder, Body Mass Index in Nutrition And Dietetics Female University Students
International Meeting on Education and Research in Health Sciences, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
15. The Investigation of Relation Using Social Media with Eating Disorder, Body Mass Index in Nutrition and Dietetics Female University Students
INTERNATIONAL MEETING ON EDUCATION RESARCH IN HEALTH SCIENCES (ıIMER-HS) , İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.1, (Özet Bildiri)
16. Evaluation of The Effect of Nutrition Education Developed for Pregnancy on Nutritional Knowledge Level
INTERNATIONAL MEETING ON EDUCATION RESEARCH IN HEALTH SCIENCES (IMER-HS) , İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.58, (Özet Bildiri)
17. Devlet ve Özel Hastane Yöneticilerinin Mutfak Yönetimine Yönelik Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi
11.Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi, 26 - 29 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
18. Özel ve Kamu Kuruluşlarında Çalışan Diyetisyenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi
11.Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi, 26 - 29 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
19. Ailelerin 6-12 aylık dönemde uyguladıkları gece beslenmesinin çocukların uyku durumlarına etkisinin araştırılması
4. Marmara Pediatri Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Şubat 2017, (Özet Bildiri)
20. Influence of Parents Attitudes on Child Eating Behavior
17th International Congress of Dietetics, 7 - 10 Eylül 2016, ss.129, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
6
1. Mutfakta Sürdürülebilir Pişirme
Sürdürülebilir Mutfak, Saygı Birol, Tavman Şebnem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.302-320, 2022
2. TEMEL BESLENME BİLİMİ
ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, 2021
3. Besin Hazırlama İlkeleri
Temel Beslenme Bilimi, GÜNEŞ Fatma Esra, AKTAÇ Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.7-20, 2021
4. Sert Kabuklu Yemişler ve Yağlı Tohumlar
Temel Beslenme Bilimi, GÜNEŞ Fatma Esra, AKTAÇ Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.97-109, 2021
5. Böbrek Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi
Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, Doç. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.748-827, 2018
6. Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar-XI: Böbrek Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi
Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 2017