Eğitim Bilgileri
2018 - 2025
2018 - 2025Doktora
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Anabilim Dalı, Türkiye
2016 - 2018
2016 - 2018Yüksek Lisans
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2025
2025Doktora
GESTASYONEL DİYABETES MELLİTUSUN SERUM HORMON DÜZEYLERİNE VE ANNE SÜTÜ BİLEŞİMİNE ETKİSİ
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü
2018
2018Yüksek Lisans
GALAKTAGOG İÇEREN BİTKİ ÇAYI TÜKETİMİNİN ANNE SÜTÜ MAKRO BESİN ÖGESİ BİLEŞİMİNE ETKİSİ
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Anabilim Dalı
Araştırma Alanları
Beslenme ve Dietetik
Sağlık Bilimleri
Akademik Ünvanlar / Görevler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Makaleler
Tümü (16)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (3)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (8)
2025
20251. A Comparative Analysis of Macronutrient Composition in Breast Milk Expressed by Three Different Methods.
Karataş H., Solmaz F., Şahin K., Kundakçı S., Karakaya Suzan Ö., Murat N., et al.
Breastfeeding medicine : the official journal of the Academy of Breastfeeding Medicine
, 2025 (SCI-Expanded, Scopus)
2025
20252. The Relationship Between Diet, Inflammation, and Nutritional Status in Hemodialysis Patients
SABUNCULAR G., ÇELİK Z. M., KUNDAKÇI S., Koç B., Çamurcu R., Arat S. S.
Nutrire
, cilt.50, sa.1, 2025 (Scopus)
2025
20253. THE LONGITUDINAL ASSOCIATION BETWEEN HUMAN MILK COMPOSITION AND NUTRITIONAL STATUS OF EXCLUSIVELY BREASTFEEDING MOTHERS
Aktaç Ş., Kundakçı S., Sabuncular G., Çelik Z. M., İslamoğlu A. H., Boran P., et al.
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.16, sa.1, ss.40-49, 2025 (Hakemli Dergi)
2025
20254. Çiğ, Filizlenmiş ve Pişmiş Yemeklik Tane Baklagillerde Kadmiyum ve Kurşun Miktarının Tayini
KUNDAKÇI S., Kara G., Acar S., ÇELİK Z. M.
Adnan Menderes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi , cilt.9, sa.1, ss.90-98, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
20245. Çöven Otu (Gypsophila Bicolor) kökünün suyu ve farklı bitkisel sütler kullanılarak vegan dondurma geliştirilmesi
KUNDAKÇI S., SABUNCULAR G., Bal E., Arslan İ. G.
Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy
, cilt.3, sa.2, ss.171-179, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20246. Gestasyonel Diyabetli Gebelerin Akdeniz Diyetine Uyum ve Sağlık Okuryazarlığı Düzeyleri: Bir Vaka-Kontrol Çalışması
Kundakçı S., Geyik P., Bağlayici R., Aktaç Ş.
Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.8, sa.3, ss.109-121, 2024 (Hakemli Dergi)
2023
20237. Effect of Ramadan Fasting on Breast Milk
BAŞIBÜYÜK M., AKTAÇ Ş., KUNDAKÇI S., Büke Ö., KARABAYIR N.
Breastfeeding medicine : the official journal of the Academy of Breastfeeding Medicine
, cilt.18, sa.8, ss.596-601, 2023 (SCI-Expanded, Scopus)
2022
20228. Influences of Consumption of Herbal Galactagogue Tea on Composition of Human Milk Macronutrients
KUNDAKÇI S., AKTAÇ Ş., BORAN P.
Journal of Health Sciences and Management
, cilt.1, ss.14-19, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
20229. Sustainable Nutrition Knowledge and Attitudes of University Students Studying in Departments related to Nutrition
AKTAÇ Ş., KUNDAKÇI S., Kartal S. N., Sarıtaş B. E.
Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.13, sa.1, ss.46-54, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
202110. Examination of traditional fermented food consumption and product awareness of university students in Istanbul, Turkey
AKTAÇ Ş., KUNDAKÇI S., GÜNEŞ F. E.
NAJFNR , cilt.5, sa.12, ss.122-129, 2021 (Hakemli Dergi)
2020
202011. Fenilketonürili Çocukların Beslenme Durum ve Davranışları Üzerine Annelerin Besleme Davranışlarının Etkisi
AKTAÇ Ş., AKDUMAN G., FERELİ S., KARĞIN D., İÇEN H.
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi
, ss.1-7, 2020 (TRDizin)
2019
201912. DÜNYA KÜLTÜR MİRASI LİSTESİNE ALINAN TARİHİ UZUNKÖPRÜ İLÇESİNİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI: GELENEKSEL YEMEKLERİ
KUNDAKÇI S., ALYAKUT Ö.
Uluslararası Turizm, İşletme, Ekonomi Dergisi , cilt.2, sa.2, ss.476-494, 2019 (Hakemsiz Dergi)
2019
201913. The Effects of Mediterranean Diet on Cognitive Functions
İÇEN H., KUNDAKÇI S., BAŞOĞLU İ. A.
Türkiye Klinikleri Sağlık Bilimleri Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.198-204, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
201914. GIDA REKLAMLARINDA KULLANILAN‘’SAĞLIKLI BESLENME İLETİLERİNİN’’ DEĞERLENDİRİLMESİ
ALYAKUT Ö., FERELİ S.
Selçuk İletişim
, cilt.2, sa.2, ss.532-574, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
201715. Gastronomik Ürünlerin Coğrafi İşaretleme Açısından Değerlendirilmesi: Erzurum-Olur Örneği
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., FERELİ S.
TABAD , cilt.2, sa.10, ss.44-53, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
201616. MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİN ÇALIŞMA KOŞULLARI, BESLENME DURUMLARI VE GÖRÜLEN SORUNLAR
FERELİ S., AKTAÇ Ş., GÜNEŞ F. E.
gazi üniversitesi sağlık bilimleri dergisi , cilt.3, sa.1, ss.36-47, 2016 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Üniversite Öğrencilerinin Beslenme ve Uyku Kalitesi: Akademik ve Sınav Dönemlerinin Karşılaştırılması
Kundakçı S., Çelik Z. M., Aktaç Ş.
International Medical Congress of Silesia, Katowice, Polonya, 7 - 09 Mayıs 2025, ss.231, (Özet Bildiri)
2025
20252. Gestasyonel Diyabeti Olan ve Olmayan Annelerin Anne Sütü Makro Besin Ögesi Bileşiminin Karşılaştırılması
Kundakçı S., Aktaç Ş.
International Medical Congress of Silesia, Katowice, Polonya, 7 - 09 Mayıs 2025, ss.257, (Özet Bildiri)
2024
20243. Brokoli Sebzesinde Farklı Pişirme Yöntemlerinin K1 Vitamini İçeriğine Etkisi
ÇELİK Z. M., KUNDAKÇI S., Turgut B., Aksoy H., Köse Ş.
3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20244. Çiğ, Filizlenmiş ve Pişmiş Yemeklik Tane Baklagillerde Kadmiyum (Cd) ve Kurşun (Pb) Miktarının Tayini
KUNDAKÇI S., Kara G., Acar S., ÇELİK Z. M.
Uluslararası Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi, Aydın, Türkiye, 23 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20245. Cezaevinde Çocuğu İle Kalan Annelerin Beslenme Bilgi Düzeylerinin Artırılması ve 0-5 Yaş Arası Çocukların Büyüme Ve Gelişmelerininin Desteklenmesi
KUNDAKÇI S., AKTAÇ Ş., KOLAY B. Z., YILMAZ R.
4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 Nisan 2024, ss.87, (Özet Bildiri)
2024
20246. Suriyeli Mülteci Çocuklara Gıda Güvenliği ve Sağlık Beslenmeye Yönelik Verilen Beslenme Eğitiminin Bilgi Düzeylerine Etkisi
KUNDAKÇI S., AKTAÇ Ş., Demir İ., Kokun M.
4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 Nisan 2024, ss.88, (Özet Bildiri)
2023
20237. Kızılcık eklenmiş yulaf sütü ve inek sütü kefirlerinin antioksidan kapasitesi ve duyusal özellikleri
Çelik Z. M., Kundakçı S., Omurtag Korkmaz B. İ., Çetin G., Taşdemir S.
2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 06 Ekim 2023, ss.233-244, (Tam Metin Bildiri)
2023
20238. Kitchen Hygiene Knowledge and Practies among Elderly People Living at Home: A Cross-Sectional Study
Aktaç Ş., Sarıkaya B., Omurtag Korkmaz B. İ., Sabuncular G., Güneş F. E., Kundakçı S.
1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, ss.69, (Özet Bildiri)
2023
20239. Breast milk macronutrients in fasting vs. non‐fasting lactating women
BAŞIBÜYÜK M., KARABAYIR N., AKTAÇ Ş., KUNDAKÇI S., Büke Ö.
8th ABM/EABM European Regional Conference, Split, Hırvatistan, 11 Mayıs 2023, ss.19-20, (Özet Bildiri)
2023
202310. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Tanısı Alan ve Almayan Çocukların Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi
İSLAMOĞLU A. H., KUNDAKÇI S.
12th International Medicine and Health Sciences Researches Congress, Türkiye, 18 - 19 Mart 2023, (Özet Bildiri)
2022
202211. Oruç Tutmak Anne Sütünü Etkiler mi?
BAŞIBÜYÜK M., AKTAÇ Ş., KARABAYIR N., KUNDAKÇI S.
44. PEDİATRİ GÜNLERİ 23. PEDİATRİ HEMŞİRELİĞİ GÜNLERİ, Türkiye, 17 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)
2022
202212. Beslenme ile İlgili Bölümlerde Eğitim Gören Üniversite Öğrencilerinin Sürdürülebilir Beslenme Hakkındaki Bilgi ve Tutumları
AKTAÇ Ş., FERELİ S., KARTAL S. N., SARITAŞ B. E.
Beslenme ile İlgili Bölümlerde Eğitim Gören Üniversite Öğrencilerinin Sürdürülebilir Beslenme Hakkındaki Bilgi ve Tutumları, 01 Ocak 2022, cilt.13, ss.46-54, (Tam Metin Bildiri)
2021
202113. Besin Alerjisi Tanısına Göre Ebeveynlerin Besin Satın Alma Alışkanlıklarının Karşılaştırılması
ÇELİK Z. M., AYDINER E., FERELİ S., AKTAÇ Ş., GÜNEŞ F. E.
GIDA ALERJENLERİ, BULAŞANLARI ve HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ (GABS2021), Türkiye, 24 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)
2021
202114. Okul temelli toplum çalışmaları kapsamında yürütülen beslenme faaliyetleri: Soyaç Modeli
AKTAÇ Ş., BADEMCİ H. Ö., KUNDAKÇI S., OĞUZ E., KAYIKÇI K., GÜLER B., et al.
43. PEDİATRİ GÜNLERİ, Türkiye, 30 Mayıs - 02 Haziran 2021, (Özet Bildiri)
2019
201915. Effects of consumption of herbal tea containing galactagogue on composition of breast milk macronutrients
KUNDAKÇI S., AKTAÇ Ş.
7th International Maternal and Fetal Nutrition in the First 1000 Days From Fetal Life to Childhood Congress, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, (Özet Bildiri)
2018
201816. DÜNYA KÜLTÜR MİRASI OLAN TARİHİ UZUNKÖPRÜ İLÇESİNİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI: YÖRESEL LEZZETLER
FERELİ S., ALYAKUT Ö.
The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), Kocaeli, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2018, cilt.2, ss.476-494, (Tam Metin Bildiri)
2018
201817. Assessment of the Effect of Responsive Feeding Education on Nutritinaol Status of Infants
FERELİ S., AKTAÇ Ş., GÜNEŞ F. E., BORAN P.
1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım - 01 Aralık 2018, (Özet Bildiri)
2017
201718. Gıda Reklamlarında ‘’Sağlıklı Beslenme İletilerinin’’Göstergebilimsel İncelenmesi(Semiological Study Of Healthy Nutrition Communication İn Food Advertisements)
ALYAKUT Ö., FERELİ S.
International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.23, (Özet Bildiri)
2017
201719. Gastronomik Ürünlerin Coğrafi İşaretleme Açısından Değerlendirilmesi: Erzurum-Olur Örneği
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., FERELİ S.
International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.40, (Özet Bildiri)
2017
201720. A Fermented Beverage in Turkısh Cusine Culture:Boza
FERELİ S., ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.
International Congress of Tourism, BusinessEconomic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.17, (Özet Bildiri)
2017
201721. Evaluation of Gastronomic Products for Geographical Marking:The Sample of Erzurum-Olur
POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., FERELİ S.
1st International Congress onTourism, Economic and Business Sciences, ÜSKÜP, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.40, (Özet Bildiri)
2017
201722. Evaluation of Nutritional Practices of Amateur Adolescent Swimmers
AKTAÇ Ş., FERELİ S., SABUNCULAR G., GÜNEŞ F. E.
International Meeting on Education Research in Health Science, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)
2017
201723. FENİLKETONÜRİLİ ÇOCUKLARIN YEME TUTUM VE DAVRANIŞLARININ BELİRLENMESİ:PİLOT ÇALIŞMA
AKTAÇ Ş., ÖĞREN G., İÇEN H., FERELİ S., KARĞIN D.
II. ULUSLARARASI KADIN ÇOCUK SAĞLIĞI VE EĞİTİMİ KONGRESİ, 5 - 06 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)
2017
201724. AKDENİZ DİYETİNİN KOGNİTİF FONKSİYON BOZUKLUKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ
İÇEN H., FERELİ S., BAŞOĞLU İ. A., GÜNEŞ F. E.
I. ULUSLARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2025
20251. Doğum Sonu Dönemde Maternal Beslenme
Aktaç Ş., Kundakçı S.
Doğum Sonu Dönemde Sağlık ve Bakım Uygulamaları, Gamze FIŞKIN SİYAHTAŞ, Editör, İstanbul Medikal Yayıncılık, İstanbul, ss.156-166, 2025
2024
20242. Okul Temelli Beslenme Eğitimleri: SOYAÇ Modeli Örneği
Aktaç Ş., Kundakçı S., Oğuz E.
Kolektif İyileşme Olmadan Bireysel İyileşme Mümkün Mü?, Özden Bademci, Editör, Maltepe Üniversitesi Yayınları, İstanbul, ss.49-50, 2024
2018
20183. Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürünlerinin Turizm ve Kültürel Mirasa Katkısı
ALYAKUT Ö., FERELİ S.
Turizm Okumaları 2, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli/İzmit, ss.63-88, 2018
Desteklenen Projeler
2017 - 2019
2017 - 2019Beden Kütle İndeksi ve Vücut Bileşiminin Anne Sütü Makro Besin Ögesi Bileşimine Etkisi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
Aktaç Ş.(Yürütücü), Boran P., Güneş F. E., İslamoğlu A. H., Sabuncular G., Çelik Z. M., et al.
2018 - 2018
2018 - 2018Galaktagog içeren bitki çayı tüketiminin anne sütü makro besin ögesi bileşimine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
Aktaç Ş. (Yürütücü), Fereli S.