Dr. Öğr. Üyesi SİMAY KUNDAKÇI


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Beslenme ve Diyetik Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Klinik Tıp


Avesis Araştırma Alanları: Beslenme ve Dietetik, Sağlık Bilimleri


Yayınlardaki İsimler: SİMAY FERELİ

Metrikler

Yayın

43

Yayın (WoS)

2

Yayın (Scopus)

3

Atıf (Scopus)

2

H-İndeks (Scopus)

1

Atıf (TrDizin)

5

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Diğer Toplam)

16

Proje

2

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - 2025

2018 - 2025

Doktora

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Anabilim Dalı, Türkiye

2016 - 2018

2016 - 2018

Yüksek Lisans

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye

2010 - 2014

2010 - 2014

Lisans

Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2025

2025

Doktora

GESTASYONEL DİYABETES MELLİTUSUN SERUM HORMON DÜZEYLERİNE VE ANNE SÜTÜ BİLEŞİMİNE ETKİSİ Sürdürülebilir Kalkınma

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü

2018

2018

Yüksek Lisans

GALAKTAGOG İÇEREN BİTKİ ÇAYI TÜKETİMİNİN ANNE SÜTÜ MAKRO BESİN ÖGESİ BİLEŞİMİNE ETKİSİ

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik Anabilim Dalı

Araştırma Alanları

Beslenme ve Dietetik

Sağlık Bilimleri

Akademik Ünvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Makaleler

Tümü (16)
SCI-E, SSCI, AHCI (2)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (2)
Scopus (3)
TRDizin (5)
Diğer Yayınlar (8)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

1. Üniversite Öğrencilerinin Beslenme ve Uyku Kalitesi: Akademik ve Sınav Dönemlerinin Karşılaştırılması

Kundakçı S., Çelik Z. M., Aktaç Ş.

International Medical Congress of Silesia, Katowice, Polonya, 7 - 09 Mayıs 2025, ss.231, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2025

2025

2. Gestasyonel Diyabeti Olan ve Olmayan Annelerin Anne Sütü Makro Besin Ögesi Bileşiminin Karşılaştırılması

Kundakçı S., Aktaç Ş.

International Medical Congress of Silesia, Katowice, Polonya, 7 - 09 Mayıs 2025, ss.257, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

3. Brokoli Sebzesinde Farklı Pişirme Yöntemlerinin K1 Vitamini İçeriğine Etkisi

ÇELİK Z. M., KUNDAKÇI S., Turgut B., Aksoy H., Köse Ş.

3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 03 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

4. Çiğ, Filizlenmiş ve Pişmiş Yemeklik Tane Baklagillerde Kadmiyum (Cd) ve Kurşun (Pb) Miktarının Tayini

KUNDAKÇI S., Kara G., Acar S., ÇELİK Z. M.

Uluslararası Beslenme ve Diyetetikte Güncel Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi, Aydın, Türkiye, 23 Mayıs 2024, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

5. Cezaevinde Çocuğu İle Kalan Annelerin Beslenme Bilgi Düzeylerinin Artırılması ve 0-5 Yaş Arası Çocukların Büyüme Ve Gelişmelerininin Desteklenmesi

KUNDAKÇI S., AKTAÇ Ş., KOLAY B. Z., YILMAZ R.

4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 Nisan 2024, ss.87, (Özet Bildiri)

2024

2024

6. Suriyeli Mülteci Çocuklara Gıda Güvenliği ve Sağlık Beslenmeye Yönelik Verilen Beslenme Eğitiminin Bilgi Düzeylerine Etkisi

KUNDAKÇI S., AKTAÇ Ş., Demir İ., Kokun M.

4. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi 1. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası Beslenme ve Diyetetik Kongresi, İstanbul, Türkiye, 19 Nisan 2024, ss.88, (Özet Bildiri)

2023

2023

7. Kızılcık eklenmiş yulaf sütü ve inek sütü kefirlerinin antioksidan kapasitesi ve duyusal özellikleri

Çelik Z. M., Kundakçı S., Omurtag Korkmaz B. İ., Çetin G., Taşdemir S.

2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 06 Ekim 2023, ss.233-244, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

8. Kitchen Hygiene Knowledge and Practies among Elderly People Living at Home: A Cross-Sectional Study

Aktaç Ş., Sarıkaya B., Omurtag Korkmaz B. İ., Sabuncular G., Güneş F. E., Kundakçı S.

1st International Congress of Hygiene Research in Hospitality Industry, Kocaeli, Türkiye, 5 - 07 Mayıs 2023, ss.69, (Özet Bildiri)

2023

2023

9. Breast milk macronutrients in fasting vs. non‐fasting lactating women

BAŞIBÜYÜK M., KARABAYIR N., AKTAÇ Ş., KUNDAKÇI S., Büke Ö.

8th ABM/EABM European Regional Conference, Split, Hırvatistan, 11 Mayıs 2023, ss.19-20, (Özet Bildiri)

2023

2023

10. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Tanısı Alan ve Almayan Çocukların Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi

İSLAMOĞLU A. H., KUNDAKÇI S.

12th International Medicine and Health Sciences Researches Congress, Türkiye, 18 - 19 Mart 2023, (Özet Bildiri)

2022

2022

11. Oruç Tutmak Anne Sütünü Etkiler mi?

BAŞIBÜYÜK M., AKTAÇ Ş., KARABAYIR N., KUNDAKÇI S.

44. PEDİATRİ GÜNLERİ 23. PEDİATRİ HEMŞİRELİĞİ GÜNLERİ, Türkiye, 17 Nisan 2022, (Tam Metin Bildiri)

2022

2022

12. Beslenme ile İlgili Bölümlerde Eğitim Gören Üniversite Öğrencilerinin Sürdürülebilir Beslenme Hakkındaki Bilgi ve Tutumları

AKTAÇ Ş., FERELİ S., KARTAL S. N., SARITAŞ B. E.

Beslenme ile İlgili Bölümlerde Eğitim Gören Üniversite Öğrencilerinin Sürdürülebilir Beslenme Hakkındaki Bilgi ve Tutumları, 01 Ocak 2022, cilt.13, ss.46-54, (Tam Metin Bildiri) identifier

2021

2021

13. Besin Alerjisi Tanısına Göre Ebeveynlerin Besin Satın Alma Alışkanlıklarının Karşılaştırılması

ÇELİK Z. M., AYDINER E., FERELİ S., AKTAÇ Ş., GÜNEŞ F. E.

GIDA ALERJENLERİ, BULAŞANLARI ve HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMİ (GABS2021), Türkiye, 24 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

15. Effects of consumption of herbal tea containing galactagogue on composition of breast milk macronutrients

KUNDAKÇI S., AKTAÇ Ş.

7th International Maternal and Fetal Nutrition in the First 1000 Days From Fetal Life to Childhood Congress, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, (Özet Bildiri)

2018

2018

16. DÜNYA KÜLTÜR MİRASI OLAN TARİHİ UZUNKÖPRÜ İLÇESİNİN SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASI: YÖRESEL LEZZETLER

FERELİ S., ALYAKUT Ö.

The 2nd International Congress on Tourism, Economic and Business Science (ICTEBS), Kocaeli, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2018, cilt.2, ss.476-494, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

17. Assessment of the Effect of Responsive Feeding Education on Nutritinaol Status of Infants

FERELİ S., AKTAÇ Ş., GÜNEŞ F. E., BORAN P.

1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım - 01 Aralık 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

18. Gıda Reklamlarında ‘’Sağlıklı Beslenme İletilerinin’’Göstergebilimsel İncelenmesi(Semiological Study Of Healthy Nutrition Communication İn Food Advertisements)

ALYAKUT Ö., FERELİ S.

International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.23, (Özet Bildiri)

2017

2017

19. Gastronomik Ürünlerin Coğrafi İşaretleme Açısından Değerlendirilmesi: Erzurum-Olur Örneği

POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., FERELİ S.

International Congress on Tourism, Economic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.40, (Özet Bildiri)

2017

2017

20. A Fermented Beverage in Turkısh Cusine Culture:Boza

FERELİ S., ALYAKUT Ö., KÜÇÜKKÖMÜRLER S.

International Congress of Tourism, BusinessEconomic and Business Sciences, Üsküp, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.17, (Özet Bildiri)

2017

2017

21. Evaluation of Gastronomic Products for Geographical Marking:The Sample of Erzurum-Olur

POLAT ÜZÜMCÜ T., ALYAKUT Ö., FERELİ S.

1st International Congress onTourism, Economic and Business Sciences, ÜSKÜP, Makedonya, 1 - 05 Kasım 2017, ss.40, (Özet Bildiri)

2017

2017

22. Evaluation of Nutritional Practices of Amateur Adolescent Swimmers

AKTAÇ Ş., FERELİ S., SABUNCULAR G., GÜNEŞ F. E.

International Meeting on Education Research in Health Science, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

23. FENİLKETONÜRİLİ ÇOCUKLARIN YEME TUTUM VE DAVRANIŞLARININ BELİRLENMESİ:PİLOT ÇALIŞMA

AKTAÇ Ş., ÖĞREN G., İÇEN H., FERELİ S., KARĞIN D.

II. ULUSLARARASI KADIN ÇOCUK SAĞLIĞI VE EĞİTİMİ KONGRESİ, 5 - 06 Ekim 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

24. AKDENİZ DİYETİNİN KOGNİTİF FONKSİYON BOZUKLUKLARI ÜZERİNE ETKİLERİ

İÇEN H., FERELİ S., BAŞOĞLU İ. A., GÜNEŞ F. E.

I. ULUSLARASI SAĞLIK BİLİMLERİ KONGRESİ, 29 Haziran - 01 Temmuz 2017, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2025

2025

1. Doğum Sonu Dönemde Maternal Beslenme

Aktaç Ş., Kundakçı S.

Doğum Sonu Dönemde Sağlık ve Bakım Uygulamaları, Gamze FIŞKIN SİYAHTAŞ, Editör, İstanbul Medikal Yayıncılık, İstanbul, ss.156-166, 2025 Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

2. Okul Temelli Beslenme Eğitimleri: SOYAÇ Modeli Örneği

Aktaç Ş., Kundakçı S., Oğuz E.

Kolektif İyileşme Olmadan Bireysel İyileşme Mümkün Mü?, Özden Bademci, Editör, Maltepe Üniversitesi Yayınları, İstanbul, ss.49-50, 2024 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

3. Coğrafi İşaretli Gastronomi Ürünlerinin Turizm ve Kültürel Mirasa Katkısı

ALYAKUT Ö., FERELİ S.

Turizm Okumaları 2, Sami Karacan, Editör, Umuttepe Yayınları, Kocaeli/İzmit, ss.63-88, 2018