Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı
Araştırma Alanları: Kulak Burun Boğaz

Yayınlardaki İsimler: Enver N., Enver Necati

Metrikler

Yayın

59

Atıf (WoS)

150

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

166

H-İndeks (Scopus)

8

Proje

2

Tez Danışmanlığı

3

Açık Erişim

6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Hacettepe Tıp Fakültesi’nde 2003 yılında başladığı tıp eğitimi sırasında Hacettepe Bilimsel Araştırma Topluluğunda başkanlık, Türk Tıp Öğrencileri Birliği(TURKMSIC) ulusal ve uluslarası yönetici pozisyonlarında görev aldı. 2009 yılında Erasmus programıyla 3 ay italyada bulundu. 2009 yılında tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru oldu. Sonrasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi bölümünde uzmanlık eğitimine başladı.

 

Uzmanlık eğitimi sırasında Baş Boyun Kanseri alanında çalışan Charite Berlin Üniversitesi Kanser Kök Hücre laboratuarında 2012 yılında bulundu. 2015 yılında ise Pittsburg, Amerika Birleşik Devletlerinde UPMC (University of Pittsburgh Medical Center) Ses Kliniğine ses, konuşma ve yutma bozuklukları alanında bilgi ve tecrübesini arttırmak üzere Dr. Clark Rosen ve ekibiyle çalıştı.

 

Uzmanlık eğitimini 2016 yılında tamamladıktan hemen sonra EBORL-HNS Avrupa Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlik Kurulu sınavlarını başarı ile geçerek yeterlilik diploması almaya hak kazandı. 2019 yılında ECFMG sertifikasını alarak Amerika Birleşik Devletlerinde denklik hakkı kazanan ve ardından New York-Presbiterian Hastanesinde, Weill Cornell ve Columbia Üniversitelerinin laringoloji alanında ortak eğitim programında 2019-2020 yıllarında klinik yan dal (clinical fellowship) programını tamamlayarak ülkemizdeki sayılı üst ihtisas sahibi ses-yutma hastalıkları uzmanlarından oldu.

 

Uzmanlık sonrası, devlet hizmet yükümlülüğünü yapmak üzere uzman doktor olarak görev yaptığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği’nde 2021 yılından beri Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

 

Dr. Necati Enver ön planda Ses hastalıkları ve yutma bozuklukları hava yolu cerrahisi ve baş boyun kanser cerrahisi ile ön planda ilgilenmektedir. Akademik önceliği yeni teknolojilerin eğitim ve hasta tedavisinde kullanılmasıdır. Bu yönde başladığı pek çok çalışması ve projesi bulunmaktadır.