Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Pazarlama Anabilim Dalı
Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler

Metrikler

Yayın

19

Proje

1

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Öğr. Gör. Dr. İlke KOCAMAZ

 

Marmara Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi olan İstanbul doğumlu İlke Kocamaz lisansını Boğaziçi Üniversitesi Felsefe (2000), Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama (2004) bölümlerinde tamamladı. 2000-2003 yılları arasında Almanya’nın Bremen Üniversitesi’nde Almanca, sosyoloji, iş bilimleri ve enformatik konularında Alman dilinde eğitimler aldı, yine Bremen’de Türk-Alman İşbirliği Enstitüsünde yarım sene görev aldı. Doktorasını İngiltere’nin Exeter Üniversitesi’nde “Evrim geçiren müze deneyimleri ve 21. yüzyılda müze (yeniden) markalaması-Royal Albert Memorial Museum’un yeniden markalama vaka çalışması” adlı teziyle 2012 yılında tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde ayrıca örgütsel davranış Ana Bilim dalında bir sene bilimsel hazırlık eğitimi aldı, o sene Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde İngilizce Öğretmenliği Sertifika Programı’nı başarıyla tamamlayıp İngilizce öğretmenliği sertifikası aldı. 

Aldığı kurs, eğitimler ve yurt dışı deneyimleri arasında İskoçya’da 3 haftalık bir dil kursu (1990), Yasemin Kumral Spikerlik kursu  (1996-7), Almanya’da Göethe Enstitüsünde üniversite eğitimi öncesi 1 senelik Almanca dil kursu ve ABD’nin Iowa eyaletinde 5 haftalık aile yanı ve yurt deneyimleri bulunmaktadır. Çok sayıda yurtdışı konferanslara katılmıştır. 

 

İş deneyimleri arasında Aygaz’da 3 haftalık Pazarlama stajı, THY Eğitim Bölümü’nde 3 haftalık Eğitim stajı, İstanbul TRT Radyosu’nda 3 haftalık staj (İstihbarat bölümünde), Bremen’de Türk-Alman İşbirliği Enstitüsü’nde yarım senelik iş deneyimi, Exeter Royal Albert Memorial Müzesi’nde 1 senelik gönüllü çalışma ve araştırma, 1998-2000 yıllarında Radyo Boğaziçi’nde spikerlik deneyimi bulunmaktadır. 

 

Sosyal ve boş zaman aktiviteleri arasında konferanslara, toplantılara katılma, kitap okuma (pazarlama dışında kişisel gelişim, psikoloji, felsefe konularında), gitar çalma, tenis oynama, yürüyüş yapma, satranç oynama bulunmaktadır.