Araştırma Alanları

Kimya Fiziksel

Kimya, Fiziksel, fotokimya, katı hal kimyası, kinetik, kataliz, kuantum kimyası, yüzey kimyası, elektrokimya, kimyasal termodinamik, termofizik, kolloidler, fullerenler ve zeolitler üzerindeki kaynakları içerir.

Elektrokimya

Elektrokimya, elektriğin ürettiği kimyasal değişikliklerle ve elektrik enerjisi ile kimyasal reaksiyonlarla ilgilenen kaynakları kapsar. Uygulamalar arasında kuru hücreler, kurşun levha, akümülatörler, elektroliz, elektrodepozisyon (elektroliz), bakırın saflaştırılması, alüminyum üretimi, yakıt hücreleri ve metallerin korozyonu bulunmaktadır.

Enerji Ve Yakıtlar

Enerji ve Yakıtlar, yenilenemeyen (yanıcı) yakıtların (odun, kömür, petrol ve gaz gibi) ve yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş, rüzgar, biyokütle, jeotermal, vb.) Geliştirilmesi, üretimi, kullanımı, uygulanması, dönüştürülmesi ve yönetimine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. hidroelektrik). Not: Nükleer enerji ve nükleer teknoloji ile ilgili kaynaklar NUCLEAR BİLİM & TEKNOLOJİ kategorisinde yer almaktadır.

Mühendislik Kimyasal

Mühendislik, Kimya, hammaddelerin çeşitli ürünlere kimyasal dönüşümünü tartışan kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori, çeşitli son ürünlerin üretimi için verimli ve uygun maliyetli tesis ve ekipmanların tasarımı ve işletilmesi ile ilgilenen kaynakları içermektedir.