Ticari İşletme Hukuku Pratik Çalışmaları


Büyükkılıç G., Yağmur S., Yılmaz A.

Seçkin Yayıncılık, İstanbul, 2020

  • Yayın Türü: Kitap / Ders Kitabı
  • Basım Tarihi: 2020
  • Yayınevi: Seçkin Yayıncılık
  • Basıldığı Şehir: İstanbul
  • Marmara Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Bu kitap, hukuk fakültesi öğrencilerini ticari işletme hukuku açısından karşılaşılacakları güncel hukuki uyuşmazlıklara hazırlamayı amaçlamaktadır. Kitap kapsamında yer alan pratik çalışma ve testlerin tamamı detaylı açıklamalar içermektedir. Çözümsüz sorulara veya sadece şıkları içeren testlere çalışmada yer verilmemiş olup, sorular kapsamında konu anlatımları yapılması tercih edilmiştir. Hazırlanan cevap anahtarları ek bilgi kutularını, güncel Yargıtay kararlarını ve tablolu açıklamaları içermektedir. 

Hiç kuşkusuz söylenebilir ki bir hukukçunun kendisini yazılı olarak ifade edebilmesi mesleki başarının ilk kuralıdır. Bununla birlikte 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'na 17.10.2019 tarihinde eklenen, ek madde 41 uyarınca hâkim adaylığı sınavına girmek ve avukatlık veya noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavında veya İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olmak şarttır. Adı geçen sınav konularına ticari işletme hukuku dâhildir ve sınavlar test olarak yapılacaktır. Aynı şekilde Marka Vekilliği Sınavı da test formatında yapılmaktadır. Bu hususlar göz önüne alınarak, dört ayrı kısımdan oluşan test bölümü de kitaba eklenmiştir. 

Çalışma öncesinde birçok hukuk fakültesinin müfredatı incelenmiş olup, eksik konu bırakılmaması adına azami çaba sarfedilmiştir. Bu kapsamında temel ticari işletme kitaplarında yer alan tüm konu başlıkları değerlendirilmeye çalışılmış ve pratik çalışma örgüleri oluşturulmuştur.