Fenolic components of Arum Maculatum L. and analytical methods used in the determination of antioxidant activity


Creative Commons License

Örü C., Erdoğan G.

4th International Eurasian Conference On Biological and Chemical Sciences, 24-26 November, Ankara/Turkey, Ankara, Türkiye, 24 Kasım 2021, cilt.1, ss.1172

  • Yayın Türü: Bildiri / Özet Bildiri
  • Cilt numarası: 1
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.1172
  • Marmara Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Tüm dünyada farklı türleri bulunabilen Arum Maculatum bitkisi çok çeşitli tıbbi uygulamalarda kullanılmıştır. Bu derleme çalışmasında Arum Maculatum bitkisinde bulunan toplam fenolik bileşikler ve antioksidan kapasitesi araştırılmıştır. Antioksidan aktiviteyi belirlemede kullanılan DPPH(1,1-difenil 2-pikrilhidrazil), Beta-karoten beyazlatma, ORAC, CUPRAC(Bakır(II) indirgeyici antioksidan aktivite), ABTS(2,2`azinobis (3-etilbenzotiazolin-6-sülfonik asit)), FRAP(Ferrik iyon azaltma kabiliyeti) yöntemleri incelenmiştir. Yapılan araştırmalar sonucu Arum Maculatum yaprak özütlerinin ve meyvelerinin antioksidan ajan olarak önerilebileceğini, yapay ya da kimyasal gıdalar için bir koruyucu olabileceğini göstermiştir.