Ögrenim Bilgisi


Doktora
2015 - 2021
Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

Yüksek Lisans
2011 - 2013
Haliç Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), Türkiye

Lisans
2004 - 2009
Hacettepe Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme Ve Diyetetik Bölümü, Türkiye

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

Sağlık ve Tıp, DENEY HAYVANLARI KULLANIM SERTİFİKASI EĞİTİMİ, YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ VE HAYVAN DENEYLERİ YEREL ETİK KURULU (HAYDEK), 2018

Yaptığı Tezler

Doktora, FARKLI ET TÜRLERİ İLE BİRLİKTE VERİLEN SALATA VE İÇECEKLERİN GLİKASYON VE LİPİT OKSİDASYON ÜRÜNLERİNE ETKİSİNİN İN VİTRO GASTROİNTESTİNAL SİSTEM SİMÜLASYONU İLE İNCELENMESİ, Gazi Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2021
Yüksek Lisans, 6-18 yaş arası serebral palsili çocukların beslenme durumunun değerlendirilmesi, Haliç Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Beslenme Ve Diyetetik (Yl) (Tezli), 2013

Akademik Unvanlar / Görevler


Dr.Öğr.Üyesi
2022 - Devam Ediyor
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Araştırma Görevlisi
2015 - 2022
Marmara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Desteklenen Projeler

  1. Öztürk M. A., Sabuncular G., Agopyan A., Açıkgöz A., TÜBİTAK Projesi, Üniversite Öğrencilerinde Kafein ve Sıvı Alımının Biyoelektirk Empedans Analizi Sonuçlarına Akut Etkisi , 2022 - 2024
  2. Bayram F., Özkan Y., Ulucan K., Konrot A. K., Aslan Y. U., Tozlu M., Aktaç Ş., Durukan A., İslamoğlu A. H., Çelik Z. M., et al., TÜBİTAK Projesi, Ağız ve Diş Sağlığına Multidisipliner Yaklaşım, 2023 - 2023
  3. Sabuncular G., Çakır B. N., Turan G., TÜBİTAK Projesi, Farklı Hazırlama ve Pişirme Yöntemleriyle Yapılan Pirinç Pilavındaki Arsenik Düzeyinin Belirlenmesi, 2022 - 2023
  4. Sabuncular G., Sarıkaya B., Yeşil Y., Güney E., Köstereli H., TÜBİTAK Projesi, Marinasyona Nar Meyvesi (Punica Granatum L.) Suyu Eklenmesinin Kırmızı Ette Malondialdehit, Glioksal ve Metil Glioksal Oluşumuna Etkisi, 2022 - 2023
  5. Sabuncular G., Yıldız R. G., Karatay H. N., Cebeci A., TÜBİTAK Projesi, Farklı Geleneksel Yöntemlerle Mayalanan Yoğurtlarda Duyusal ve Kimyasal Özelliklerin Belirlenmesi, 2022 - 2023
  6. Sabuncular G., Akgündoğdu Ö., Orhan E., Korkmaz İ., TÜBİTAK Projesi, Geleneksel Tarifelerin Fındık Sütünden Elde Edilen Yogurt, Peynir, Kefir Kullanılarak Üretilmesi, 2021 - 2022
  7. Aktaç Ş., Boran P., Güneş F. E., İslamoğlu A. H., Sabuncular G., Çelik Z. M., Fereli S., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Beden Kütle İndeksi ve Vücut Bileşiminin Anne Sütü Makro Besin Ögesi Bileşimine Etkisi, 2017 - 2020

Jüri Üyelikleri

Tez Savunma (Yüksek Lisans), Tez Savunma (Yüksek Lisans), İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Şubat, 2022

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Relationship between nutrition and sleep quality, focusing on the melatonin biosynthesis
    Sanlier N., Sabuncular G.
    SLEEP AND BIOLOGICAL RHYTHMS, cilt.18, sa.2, ss.89-99, 2020 (SCI-Expanded)
  2. Evaluation of Nutrition Knowledge of Pregnant Women before and after Nutrition Education according to Sociodemographic Characteristics
    AKTAÇ Ş., SABUNCULAR G., KARĞIN D., GÜNEŞ F. E.
    ECOLOGY OF FOOD AND NUTRITION, cilt.57, sa.6, ss.441-455, 2018 (SCI-Expanded)
  3. Determining the relationship between body mass index, healthy lifestyle behaviors and social appearance anxiety
    ŞANLIER N., Pehlivan M., SABUNCULAR G., Bakan S., Isguzar Y.
    ECOLOGY OF FOOD AND NUTRITION, cilt.57, sa.2, ss.124-139, 2018 (SCI-Expanded)

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Reduction of Arsenic Level in Rice by Different Preparation and Cooking Methods
    SABUNCULAR G., İSLAMOĞLU A. H., Çakır B. N., Turan G., AKTAÇ Ş.
    Eurasian Journal of Food Science and Technology, cilt.7, sa.2, ss.96-104, 2023 (Hakemli Dergi)
  2. Interprofessional Approaches in Research Planning Training: Multidisciplinary Perspective in Oral and Dental Health
    Bayram F., Şahin C., Sabuncular G., Çelik Z. M., İslamoğlu A. H., Aktaç Ş., Konrot A. K.
    European Journal of Research in Dentistry, cilt.7, sa.3, ss.139-146, 2023 (Hakemli Dergi)
  3. Food Related Behaviors and Sleep Quality in University Students: A Descriptive Study
    İSLAMOĞLU A. H., SABUNCULAR G.
    Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi, cilt.14, sa.4, ss.640-646, 2023 (Hakemli Dergi)
  4. Quality of life, perceived stress and nutrition of patients with irritable bowel syndrome: A descriptive study
    ÇELİK Z. M., AKTAÇ Ş., SABUNCULAR G., DİRİCAN T., DEMİR A. H.
    NAJFNR, cilt.6, sa.14, ss.107-114, 2022 (Hakemli Dergi)
  5. Ette Lipit Oksidasyonu ve Etkileyen Faktörler
    SABUNCULAR G., AKBULUT G., YAMAN M.
    European Journal of Science and Technology, sa.27, ss.362-369, 2021 (Hakemli Dergi)
  6. Evaluation of malnutrition risk of inpatients in a research and training hospital: A cross-sectional study
    Çelik Z. M., İslamoğlu A. H., Sabuncular G., Toprak H. S., Güneş F. E.
    Clinical Nutrition ESPEN, cilt.41, sa.41, ss.261-267, 2021 (ESCI)
  7. İSTANBUL’DA YETİŞTİRME YURTLARI VE ÇOCUK EVLERİ SİTESİNDE KALAN ÇOCUKLARIN BESLENME DURUMLARI VE YEMEK HİZMETLERİNDEN MEMNUNİYETLERİNİN BELİRLENMESİ
    Aktaç Ş., Sabuncular G., Genç S., Vural B., Güneş F. E.
    Türkiye Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi, cilt.2, sa.2, ss.215-227, 2018 (Hakemli Dergi)
  8. Yanık Yaralanmalarında Enerji Metabolizması ve Enerji Gereksiniminin Belirlenmesinde Güncel Yaklaşımlar
    Sabuncular G., Tek N.
    Sağlık Bilimleri Dergisi, cilt.2, sa.3, ss.184-191, 2017 (Hakemli Dergi)

Kitap & Kitap Bölümleri

  1. Mutfakta Sürdürülebilir Pişirme
    SABUNCULAR G., ÇELİK Z. M.
    Sürdürülebilir Mutfak, Saygı Birol, Tavman Şebnem, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.302-320, 2022
  2. TEMEL BESLENME BİLİMİ
    ÇELİK Z. M., SARIKAYA B., İSLAMOĞLU A. H., SABUNCULAR G., BAŞOĞLU İ. A.
    ANKARA NOBEL TIP KİTABEVLERİ, Ankara, 2021
  3. Sert Kabuklu Yemişler ve Yağlı Tohumlar
    SABUNCULAR G.
    Temel Beslenme Bilimi, GÜNEŞ Fatma Esra, AKTAÇ Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.97-109, 2021
  4. Besin Hazırlama İlkeleri
    SABUNCULAR G.
    Temel Beslenme Bilimi, GÜNEŞ Fatma Esra, AKTAÇ Şule, Editör, Ankara Nobel Tıp Kitapevleri, Ankara, ss.7-20, 2021
  5. Böbrek Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi
    Pehlivan M., Sabuncular G., Mermer M., Akbulut G.
    Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar, Doç. Dr. Gamze AKBULUT, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.748-827, 2018
  6. Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar-XI: Böbrek Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavisi
    Pehlivan M., Sabuncular G., Mermer M., Akbulut G. (Editör)
    Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 2017

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

  1. Farklı geleneksel yöntemlerle mayalanan yoğurtların duyusal ve fizikokimyasal özellikleri
    SABUNCULAR G., CEBECİ A., OMURTAG KORKMAZ B. İ., Karatay H. N., Yıldız R. G.
    2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 05 Ekim 2023, ss.245-257
  2. Efficacy of Botulinum Toxin on Masticatory Performance, Orofacial Pain, Nutritional Intake and Anthropometric Measurements: A Pilot Study
    Ornağ B., Bayram H. M., Sabuncular G., Aktaç Ş., Bayram F.
    AÇBID-AsianAOMS Joint Congress in Conjunction with ACBID 16th International Congress, Antalya, Türkiye, 10 - 14 Mayıs 2023, ss.46
  3. ÜNİVERSİTELİ KIZ ÖĞRENCİLERİN TÜKETTİKLERİ BESİNLERİN İÇERİKLERİ İLE DUYGU DURUM PROFİLLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
    İSLAMOĞLU A. H., SABUNCULAR G.
    Uluslararası Maldia Sağlık Bilimleri Kongresi, Türkiye, 14 Ekim 2022
  4. Covid-19 Salgını Sürecinin Yetişkin Bireylerin Besin Tüketimleri Üzerine Etkisi
    PEHLİVAN M., MERMER M., SABUNCULAR G.
    3. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Türkiye, 17 Mayıs 2022
  5. İBS Hastalarının Beslenme Durumları, Yaşam Kalitesi ve Algılanan Stresleri Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi
    ÇELİK Z. M., AKTAÇ Ş., SABUNCULAR G., Dirican T., Duman Ş., Güleç Y., Demir A. H.
    3.Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Edirne, Türkiye, 19 Mayıs 2022
  6. Balanced Nutrition Education Programme Food Consumption Survey–II Results
    AKTAÇ Ş., GÜNEŞ F. E., KAMARLI ALTUN H., SEREMET KÜRKLÜ N., AKSOY CANYOLU B., ÖZEN S., SABUNCULAR G., SUNA G., MUTUŞ B., BESLER H. T.
    13th European Nutrition Conference (FENS 2019), İrlanda, 15 Ekim 2019
  7. Balanced Nutrition Programme: A school-based education initiative from Turkey
    BESLER H. T., GÜNEŞ F. E., AKTAÇ Ş., KAMARLI ALTUN H., SEREMET KÜRKLÜ N., AKSOY CANYOLU B., ÜLİÇ ÇITAR Ö., MUTUŞ B., ÖZEN S., SABUNCULAR G., et al.
    13th European Nutrition Conference, Dublin, İrlanda, 15 - 17 Ekim 2019
  8. Sabri Ülker Vakfı - Yemekte Denge Besin Tüketim Sıklığı ve Miktarı Araştırması - II Sonuçları
    KAMARLI ALTUN H., GÜNEŞ F. E., AKTAÇ Ş., SEREMET KÜRKLÜ N., ÖZEN S., SABUNCULAR G., SUNA G., ARCA D. M., ŞEN N., ERDİN S.
    2. Uluslararası Sağlıklı Beslenme Kongresi, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2019
  9. Determination of Differences in Nutritional Behaviour and Consumption of Children Continuing to the Kindergartens According to Socioeconomic Region
    Aktaç Ş., Karğın D., Sabuncular G., Güneş F. E.
    1st International Eurasian Congress of Social Pediatrics, İstanbul, Türkiye, 27 - 30 Mart 2019, ss.124
  10. The Investigation of Relation Using Social Media with Eating Disorder, Body Mass Index in Nutrition and Dietetics Female University Students
    Aktaç Ş., Sabuncular G., Karğın D., Güneş F. E.
    INTERNATIONAL MEETING ON EDUCATION RESARCH IN HEALTH SCIENCES (ıIMER-HS) , İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.1
  11. Evaluation of Nutritional Practices of Amateur Adolescent Swimmers
    AKTAÇ Ş., FERELİ S., SABUNCULAR G., GÜNEŞ F. E.
    International Meeting on Education Research in Health Science, İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017
  12. Evaluation of The Effect of Nutrition Education Developed for Pregnancy on Nutritional Knowledge Level
    Aktaç Ş., Sabuncular G., Karğın D., Güneş F. E.
    INTERNATIONAL MEETING ON EDUCATION RESEARCH IN HEALTH SCIENCES (IMER-HS) , İstanbul, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2017, ss.58
  13. The Investigation of Relation Usıng Social Media with Eating Disorder, Body Mass Index in Nutrition And Dietetics Female University Students
    AKTAÇ Ş., SABUNCULAR G., KARĞIN D., GÜNEŞ F. E.
    International Meeting on Education and Research in Health Sciences, 3 - 05 Kasım 2017
  14. Özel ve Kamu Kuruluşlarında Çalışan Diyetisyenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi
    GÜNEŞ F. E., AKTAÇ Ş., SABUNCULAR G., ÇAĞLA A., EROL G.
    11.Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi, 26 - 29 Nisan 2017
  15. Devlet ve Özel Hastane Yöneticilerinin Mutfak Yönetimine Yönelik Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi
    GÜNEŞ F. E., AKTAÇ Ş., ÇELİK Z. M., BİÇER A. H., SABUNCULAR G., Karagöz S.
    11.Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi, 26 - 29 Nisan 2017
  16. Ailelerin 6-12 aylık dönemde uyguladıkları gece beslenmesinin çocukların uyku durumlarına etkisinin araştırılması
    AKTAÇ Ş., SABUNCULAR G., GÜLDAMLA A., ÖZDEŞ A. N., GÜNEŞ F. E., BORAN P.
    4. Marmara Pediatri Kongresi, Türkiye, 16 - 18 Şubat 2017
  17. Influence of Parents Attitudes on Child Eating Behavior
    GÜNEŞ F. E., AKTAÇ Ş., BİÇER A. H., SABUNCULAR G., HASKÖYLÜ A.
    17th International Congress of Dietetics, 7 - 10 Eylül 2016, ss.129

Verdiği Dersler

Bitirme Projesi I, Lisans, 2023 - 2024
Toplum Sağlığı ve Beslenmesi, Lisans, 2023 - 2024, 2022 - 2023
Toplu Beslenme Sistemleri I, Lisans, 2023 - 2024, 2022 - 2023
Bitirme Projesi I, Lisans, 2022 - 2023, 2021 - 2022
Toplu Beslenme Sistemleri, Lisans, 2022 - 2023, 2021 - 2022
Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyoloji, Lisans, 2022 - 2023, 2021 - 2022
Toplu Beslenme Sistemleri Stajı, Lisans, 2023 - 2024
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması, Lisans, 2023 - 2024, 2022 - 2023
Besin Tüketim Araştırmaları, Yüksek Lisans, 2023 - 2024
Toplum Beslenmesi Yaz Stajı, Lisans, 2023 - 2024
Yaz Stajı, Lisans, 2021 - 2022
Geriatride Beslenme, Lisans, 2021 - 2022
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması, Lisans, 2021 - 2022
Toplum Sağlığı ve Beslenmesi, Lisans, 2021 - 2022

Bilimsel Hakemlikler

CLINICAL AND EXPERIMENTAL HEALTH SCIENCES, ESCI Kapsamındaki Dergi, Ağustos 2023
CLINICAL AND EXPERIMENTAL HEALTH SCIENCES, ESCI Kapsamındaki Dergi, Şubat 2023
NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE, SCI-E Kapsamındaki Dergi, Eylül 2022
NUTRITION RESEARCH AND PRACTICE, SCI-E Kapsamındaki Dergi, Eylül 2022
NUTRITION AND FOOD TECHNOLOGY, Diğer İndekslerce Taranan Dergi, Temmuz 2022
CLINICAL AND EXPERIMENTAL HEALTH SCIENCES, ESCI Kapsamındaki Dergi, Mart 2022
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, SCI-E Kapsamındaki Dergi, Ocak 2022
JOURNAL OF INFLAMMATION RESEARCH, SCI-E Kapsamındaki Dergi, Ocak 2022
Journal of Characterization, Diğer İndekslerce Taranan Dergi, Ocak 2022
DISEASE MARKERS, SCI-E Kapsamındaki Dergi, Aralık 2021
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY HEALTHCARE, SCI Kapsamındaki Dergi, Eylül 2021
Journal of Nutritional Health & Food Science, Diğer İndekslerce Taranan Dergi, Mayıs 2021
Nutrition and Food Technology, Diğer İndekslerce Taranan Dergi, Mayıs 2021
JOURNAL OF INFLAMMATION RESEARCH, SCI-E Kapsamındaki Dergi, Mart 2021
INTERNATIONAL JOURNAL OF GENERAL MEDICINE, SCI-E Kapsamındaki Dergi, Ocak 2021

Metrikler





Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

Gluten Duyarlılığı ve Çölyak Farkındalığı Sempozyumu, Çalışma Grubu, İstanbul, Türkiye, 2015

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri, Beslenme ve Dietetik

Akademi Dışı Deneyim

SAĞLIK BAKANLIĞI