Mutfak tasarımında renk kullanımı ve rengin belirlenmesine etki eden ögelerin belirlenmesi


Thesis Type: Postgraduate

Institution Of The Thesis: Marmara University, Faculty of Fine Arts, Industrial Product Design, Turkey

Approval Date: 2015

Thesis Language: Turkish

Student: ESRA AYKUL

Consultant: HAKAN ERTEM

Abstract:

Mutfak, konuttaki diğer hacimlere göre daha fazla eylem içeren ve fazla zaman geçirilen bir mekan olma özelliğine sahiptir. Mutfaktaki renk, biçim, doku, çizgi, ışık-gölge gereksinimleri karşılamalıdır. Gelişen teknolojiyle farklı malzeme beraberinde farklı renk ve dokuyu getirmektedir. Mutfaklarda kullanılacak renkler doğal ve yapay ışıkta, göze hoş gelecek, gözü yormayacak ve yansıtma oranı yüksek renkler olmalıdır. Mutfak genellikle dinlenme amacıyla kullanılan bir mekan olmadığı için heyecan verici renklerin kullanılması daha uygundur. ABSTRACT Kitchen, housing contains more action than in the other volumes. Color in the kitchen; form, texture, line, light and shade must meet the requirements. With the developing technology of different materials, different colors and textures brings along. Colors to be used in the kitchen, natural and artificial light, the color of the future must be pleasing to the eye. Usually used for the rest of the kitchen is a place that is more suitable for the use of exciting colors.